Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

GRAV! Suspendarea drepturilor omului. Vasile Astărăstoae a avut dreptate

Am fost câțiva publiciști care nu am acceptat compromisul politico-medical, nici încălcarea drepturilor omului. La fel au fost medici, cercetători, din întreaga lume care nu au făcut pactul cu diavolul, nici nu s-au speriat de isteria creată de massmedia, de Presa Miluită cum o numește Ion Cristoiu.

Vasile Astărăstoae

”Nu tragi cu racheta într-un stol de vrăbii care stă pe casă” -Vasile Astărăstoae

La noi și în lume, Pandemia a avut două abordări net diferite.

Una oficială, care s-a impus în deciziile de restricții inimaginabile luate de liderii statelor democratice din Occident, constînd în considerarea Coronavirus ca un Pericol vecin cu Apocalipsa.

Alta neoficială, care n-a avut nici un cuvînt de spus în deciziile luate, constînd în considerarea Coronavirus ca un pericol, care deși real, nu justifică isteria planetară și mai ales măsurile unice în istoria omenirii de închidere a oamenilor în case, ca în celulele unei pușcării.

Din motive complexe și complicate, punctul de vedere neoficial, aparținînd unor specialiști, dar și unor publiciști, politicieni, membri ai societății civile, nu s-a putut auzi în spațiul public. Chiar dacă declanșarea Crizei a luat prin surprindere țările lumii, totuși, ar fi fost normal, cerut de o societate modernă, democratică, unde nu există monopolul Adevărului, ca și punctele de vedere calme, cumpătate, să fie lăsate să contrazică punctul de vedere dominant.

La noi, ca și în alte locuri din lume, isteria în abordarea Pandemiei a dominat în spațiul public, în presă și mai ales în deciziile politice. Punctul de vedere calm, lucid, care, fără a minimaliza pericolul, denunța isteria, panica, grava încălcare a drepturilor omului, a fost pus la colț atît prin introducerea cenzurii, cît și prin sprijinul dat cioclilor apocaliptici din presa miluită.

Au trecut și lunile de panică. Lumea își revine treptat-treptat la normal. În Europa și pe tot globul agenda publică are în prim plan măsurile de reluare a vieții normale și îndeosebi de relansarea economiei. Dacă pînă nu demult era în Europa o întrecere între state în privința măsurilor de restricție, acum putem vorbi de o întrecere între state în privința măsurilor de revenire la normal. Numai la noi, agenda publică, impusă de regimul Iohannis și prin intermediul Presei Miluite, e dominată de starea de alertă, de tentativele evidente de a păstra panica, isteria și prin asta de a justifica întîrzierea incredibilă în revenirea la normal. România fost totdeauna în urmă față de Europa luminată. Am fost țara rămasă în împietrirea conservatorismului ceaușist pe cînd în Europa de Est și Centrală, ba chiar și în Rusia, bătea vîntul schimbării. Și acum, cînd vine vorba de revenirea la normal, România, aflată sub autoritatea lui Klaus Iohannis, a rămas mult în urma tuturor țărilor europene.

Zero decese de Covid – este o presupunere rezonabilă

Deja oamenii încep să se întrebe, uluiți, revoltați, cum de a fost posibil să fie timp de două-trei luni arestați la domiciliu. E o întrebare pe care și-o pun tot mai mulți acum, văzînd că aceeași lideri care cu ceva timp în urmă se grăbeau să închidă tot ce se vedea din punct de vedere social-economic, se grăbesc acum să deschidă tot ce a fost închis. Arestul la domiciliu, pustiirea vieții publice, înghețarea economiei au fost justificate prin pericolul Coronavirus. Oamenii se întreabă însă, și pe drept cuvînt, de ce aceeași lideri politici dau năvală să relanseze viața publică și economia în condițiile în care Virusul n-a fugit în Cosmos. Dacă acum se poate desfășura o viață cît de cît normală, firește cu grija de a respecta anumite reguli, de ce nu s-a putut face același lucru cu două luni în urmă? Altfel spus, luînd măsuri de izolare a celor descoperiți la teste ca bolnavi asimptomatici, de protejare a celor cu comorbidități, restul oamenilor să încerce a trăi cît de cît normal. Dacă acum masca pare a fi un protector magic în fața infecției, dacă triajul epidemiologic micșorează riscurile răspîndirii infecției, de ce nu s-a apelat la aceste mijloace cu două trei luni în urmă?

Suntem prostiți și răspundem bucuroși la prosteală. Trăim minciuna și demența ca pe adevăruri absolute


Și cu acest prilej oamenii își amintesc de cei care nu demult denunțau isteria globală, se ridicau împotriva punctului de vedere oficial, avertizau asupra pericolului de exagerare apocaliptică a Coronavirus și cereau să nu se ia măsuri de restricție care să încalce grav drepturile omului.

În România au fost puțini cei care chiar de la început au ținut să semnaleze că măsurile de restricție sînt disproporționate în raport cu pericolul, că da, Coronavirus e un pericol real, dar că el nu justifică Pshihoza planetară. Printre acești puțini inși s-a numărat și Vasile Astărăstoae. Încă din 24 februarie 2020, domnia sa scria pe pagina sa de Facebook:

„Pînă acum cîteva zile nu am acordat nicio atenție știrilor legate de epidemia cu coronavirus. Am fost ocupat, nu am urmărit știrile. Dar, nici în cele mai sumbre scenarii, nu puteam să-mi imaginez isteria colectivă și globală, care s-a declanșat. După mai multe zile, cînd am deschis televizorul, am crezut că fie a început al III-lea război mondial, fie a venit sfîrșitul lumii. Spun isterie globală pentru că ea nu este numai în România. Ea se manifestă și în China, Italia, Austria etc. Nu mi-am imaginat că nu se vor analiza parametrii epidemiei. Dacă sîntem cît de cît raționali, putem să observăm că mortalitatea (raportată la numărul de îmbolnăviri declarate, și nu la populația generală) este de aproximativ 2,4%, apropiată de cea prin gripă în 2018 și că coronavirusul are o patogenie scăzută. Cei care au decedat în Italia aveau comorbidități majore (neoplasm, BPOC, insuficență cardiacă stadiul III). Chiar dacă măsurile autorităților din Italia au trezit admirația unor oficiali români, în realitate, multe sînt absurde, între care carantina și arestarea celor care nu o respectă. ( …)”

Îndemnul la calm în abordarea Pandemiei, critica măsurilor excesive, am făcut și noi, cîțiva publiciști, care am refuzat panica impusă de mașinăria de propagandă oficială. Da, dar noi n-aveam autoritatea specialistului Vasile Astărăstoae. Și poate de aceea, tot mai mulți români își amintesc acum, cînd în toată Lumea sînt puse la îndoială ca absurde măsurile de restricție din perioada anterioară, de bătălia dusă de Vasile Astărăstoae, în care nu credeau la vremea respectivă, turmentați cum erau de propaganda oficială, întruchipată din păcate și de Presa Miluită. La vremea respectivă poziția lui Vasile Astărăstoae a fost hăituită de autorități. Site-uri care reproduceau punctele de vedere ale unui profesor universitar, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, fost rector al Universității de medicină din Iași, absolvent de două facultăți (înainte de 1989, cînd facultatea era facultate și nu discotecă), Facultatea de Medicină și Facultatea de Drept, autor a peste 230 de lucrări științifice și comunicate, au fost suspendate de autorități, intervențiile sale au fost atacate ca fiind de inspirație rusească. Acum românii își dau seama că Vasile Astărăstoae a avut dreptate. Chiar dacă tîrzie, e o recunoaștere ce nu poate decît să satisfacă pe un om de știință.

                                                                                                             Ion CRISTOIU 


Mascarada virusului letal a căzut. Premierul Orban a dovedit că totul este doar prosteala și controlul turmei


Profesorii întreabă…ministrul nu răspunde

Revolte de proporții:

Cazul Floyd se transformă în anarhie. Mii de persoane iau orașele cu asalt


Trump:

”Deoarece nu au reușit să facă reformele necesare și cerute vom pune capăt relației noastre cu OMS”


GRAV! Suspendarea drepturilor omului. Vasile Astărăstoae a avut dreptate


Vești bune! Liber la turism în toată Europa. Țările U.E. coordonează o deschidere comună

Citește și:

Cele mai turbate animale se comportă mai grațios și cumpătat decât o fac oamenii atunci când cred că sunt normali.


Citește și:

O echipă de filmare atacată la Dortmund, mii de oameni la Stuttgart, arestări la Berlin


Cât de prost să fii ca să vorbești despre măști!? Atât cât trebuie


„Suntem luați pe timp de noapte din case și duși la spital cu forța. AJUTOR!!!


S-a terminat bandalia? Alexandru Rafila spune că al doilea val va fi așa și așa, mai la iarnă


Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!


Nu înțeleg de ce nu poți ieși din localitate. Adică în afara localității stau virușii în „cohorte” și te atacă? 


Dictatura politico-medicală are o spoială de știință – Dr. Vasile Astărăstoae: video


Mi-a fost falsificat testul. M-au internat fără voia mea- acuză managerul Spitalului Județean


Dr. Răzvan Constantinescu spune că sunt mai mulți doctori decât pacienți. ”Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali”


Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford 2


Învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor. Pandemia minții

Profetiile stiintifice despre societatea post-coronavirus. Adevaratul scenariu in cinci etape

Planul unor minți bolnave:

Medic american afirmă pe un post TV că totul este o escrocherie


Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin