Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Romania – tara europeana cu cei mai multi arestati din mediul politic.

srs1

 

La numai doua saptamani de la conferinta de presa sustinuta alaturi de Ludovic Orban si Iulian Vladu la Targoviste, in care vorbea despre caracatita politica, Sorin Rosca Stanescu avea sa ne convinga ca facea parte din ea.

srs

Sorin Roşca Stănescu a primit un an de închisoare pentru utilizarea de informaţii privilegiate şi doi ani pentru constituire a unui grup infracţional organizat. La pedeapsa rezultată s-a adăugat un spor de 4 luni, astfel încât el va executa doi ani şi patru luni închisoare.

Sorin Rosca Stanescu: „Astazi am aflat ca sunt condamnat, astfel incat ma pregatesc pentru a ma duce la penitenciar. Incepand de maine, voi fi dincolo. Si voi incerca sa ma adresez de acolo, cand si cum voi putea, opiniei publice.”

Anchetatorii spun ca Rosca Stanescu, Dinu Patriciu si Sorin Pantis, fostul ministru al comunicatiilor alaturi de alte persoane au format un grup criminal organizat si s-au folosit de informatiile pe care le aveau in legatura cu Rompetrol pentru a castiga ilegal bani la bursa.
Patriciu le-ar fi dat informatii confidentiale prietenilor sai, printre care si Rosca Stanescu, asa fel incat acestia au cumparat la bursa actiuni ale Rompetrol ieftin si ar fi vandut, cateva ore mai tarziu, de 2-3 ori mai scump. Asa ar fi castigat sute de mii de dolari.
Sorin Roşca Stănescu a primit un an de închisoare pentru utilizarea de informaţii privilegiate şi doi ani pentru constituire a unui grup infracţional organizat. La pedeapsa rezultată s-a adăugat un spor de 4 luni, astfel încât el va executa doi ani şi patru luni închisoare.

„In urma cu circa doi ani s-a dat o sentinta de achitare. Conform instantei, eram toti nevinovati. Motivarea a fost redactata abia dupa aproape un an.
In acest an Procuratura a facut apel si am fost din nou judecati. In ceea ce ma priveste, nu am invocat, in niciun fel, prescriptia. Procurorul de instanta a facut-o insa. La termenul la care s-a judecat acest proces la Curtea de Apel, el a cerut instantei ca constate ca faptele s-au prescris. Eu, prin aparatorul meu, am solicitat ca procesul sa se judece, sa se constate ca sunt nevinovat, confirmandu-se astfel decizia primei instante.” declara Sorin Rosca Stanescu.

In acelasi dosar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru complicitate la manipularea pieţei de capital şi tot doi ani pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Pedeapsa a fost sporită cu opt luni, Pantiş urmând să execute doi ani şi opt luni.

Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare (CNVM), a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. De asemenea, instanţa a dispus încetarea procesului penal în cazul Irinei Popovici pentru fals intelectual, ca urmare a prescripţiei faptei şi achitarea pentru acuzaţia de aderare la un grup infracţional organizat.

Gabriela Victoria Anghelache, fost preşedinte al CNVM, a primit tot o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului. Anghelache a fost achitată pentru aderare la un grup infracţional organizat, iar instanţa a mai dispus încetarea procesului penal pentru infracţiunea de fals intelectual.

Tinand cont de condamnarile de dupa 2009 si mai ales din acesti ultimi doi ani, Romania devine astfel tara europeana cu cei mai multi arestati din mediul politic.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share