28/07/2021

Românii au început să fure din casele nemților afectate de inundații

Conform publicației știri diaspora, românii au început să fure din casele devastate de inundații.

În seara zilei de vineri, în Nette a fost văzută o dubă, încărcată cu mobila deteriorată de furtună. Dubă a mers pe Bachstrasse în direcția Altena și nu a mai putut fi găsită. Sâmbătă dimineață, pe Rahmedestrasse a fost observată o altă dubă. Un bărbat a scotocit niște mormane de gunoi și, potrivit martorilor, ar încărcat în autoutilitară fier vechi. O patrulă de poliție l-a verificat pe șoferul de 47 de ani, de origine română, cu domiciliul în Dortmund. Mai mult, sâmbătă la prânz, au fost furate o mașină de spălat și diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette. Cu puțin timp înainte de furt, polițiștii au verificat o mașină care era însă goală. Doi bărbați, de origine română de 20 și, respectiv, 34 de ani, din Recklinghausen au fost denunțați.

În jurul orei 20:30, un bărbat necunoscut a intrat într-o pivniță de pe Nettestrasse, care nu mai putea fi încuiată. Puțin mai târziu a a ieșit cu o pungă plină și a dispărut. O patrulă de poliție l-a reținut la câțiva metri distanță de pivniță. În pungă se aflau diverse obiecte electrice. Infractorul este un cetățean bulgar, de 20 de ani, din Altena. De asemenea, martorii spun că au văzut un camion, sâmbătă după-amiază, în zona Markaner / Linscheidtstrasse. La prânz, camionul a fost remarcat și de biroul de ordine publică de pe Brachtenbecker Weg. Ofițerii de poliție au denunțat un bărbat, în vârstă de 46 de ani,  de origine română, rezident în Bochum, pentru mai multe încălcarea Ordonanței șoferilor, a  Regulamentului comerțului și a Legii echipamentelor electrice.

Biroul de ordine publică din Altena a cerut ajutor, duminică după-amiază. O furgonetă intrase pe Lüdenscheider Straße. Ocupanții acesteia și-au însușit mai mute deșeuri electrice și metalice. Și în acest caz, un tânăr, de 23 de ani,  de origine română din Attendorn, a fost pus sub acuzare pentru fapte similare. Poliția federală roagă cetățenii să raporteze imediat toate persoanele și vehicule suspecte prin numărul de urgență 110. Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au provocat moartea a cel puţin 165 de oameni, conform celui mai recent bilanţ. Și peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute. Dezastrul din Germania, dar și din Belgia, Olanda și Austria, este rezultatul “amânării și al ezitării guvernelor în materie de combatere a schimbărilor climatice”- susțin experții.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share