Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Salcâmul, de la florile parfumate până la mierea plină de gust

Știați că mierea de salcâm era considerată la fel de prețioasă ca și aurul?
Fiecare sortiment de miere este recunoscut după o serie de caracteristici și este mai potrivit în tratarea unor afecțiuni, decât altele.

Fiecare sortiment de miere este recunoscut după o serie de caracteristici și este mai potrivit în tratarea unor afecțiuni, decât altele. Printre cele mai căutate și rafinate se regăsește miere de salcam, un produs natural și superior ca și calitate. Culoarea deschisă și aspectul limpede parcă surprind delicatețea florilor de salcâm, în timp ce parfumul și gustul dulce ne trimit cu gândul la o zi de vară. Mierea este principalul preparat obținut din aceste flori prețioase, însă nu și singurul.

1. Florile de salcâm, frumusețe și sănătate

Albul florilor de salcâm înseamnă puritate și eleganță, fiind sursă de inspirație pentru multe opere de artă. Dar delicatețea lor cuprinde și multe beneficii pentru o stare de bine. De exemplu, aceste flori sunt folosite și în gastronomie sau în terapiile naturiste. Ceaiul din flori de salcâm este revigorant și calmant, combate tusea sau probleme ale stomacului. Albinele harnice fac sute de drumuri pentru a le culege nectarul ca să obțină mierea de salcâm, un sortiment prețios.

2. Mierea de salcâm, sortiment apreciat și benefic

Proprietățile acestor plante ce înfloresc la începutul sezonului cald se regăsesc și în borcănelele cu miere salcam. Mierea crudă este considerată un tonic apicol excelent potrivit pentru orice vârstă. Aceasta este considerată ”de aur” nu doar datorită culorii plăcute, ci în primul rând pentru că susține sănătatea întregului organism. Compoziția specifică de vitamine și proteine o face să fie o alegere numai bună atunci când vrem să ne întărim imunitatea și să combatem stresul. Totul într-un mod natural și simplu.

3. Alte produse obținute din florile de salcâm

Florile de salcâm sunt o sursă de inspirație și în bucătărie. Pe lângă ceaiul, tincturi și delicioasa miere, rețetele tradiționale vorbesc despre siropuri și dulceață din flori de salcâm. Aceste preparate sunt des întâlnite în cămara bunicii, la țară, unde se păstrează respectul pentru tradiție și natură. Cei care locuiesc la oraș și doresc un sirop sau o dulceață ca pe vremuri, le pot cumpăra de la producători iscusiți. Dar, cum rețetele sunt simple, pot fi încercate și acasă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share