Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Se închid mai multe puncte de frontieră

Mai multe puncte de frontieră care vor fi închise, de astăzi,  vineri, începând cu orele  12.00.

Acestea sunt situate la graniţele cu Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Sebia, arată Mediafax. „Folosire eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic, urmează să fie închise temporar, următoarele puncte de trecere, în care în prezent se înregistrează un trafic redus:

Frontiera Ungaria: Turnu, Săcuieni, Salonta şi Valea lui Mihai.

Frontiera Ucraina: Sighet

Bulgaria: Negru Vodă, Lipniţa, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele şi Bechet

Republica Moldova: Rădăuţi Prut şi Oancea Anterior.

în cursul zilei de joi, la frontiera cu Serbia au fost închise unilateral de autorităţile sârbe următoarele puncte de trecere: Porţile de Fier 2 , Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcani, Drobeta Turnu Severin si Naidăş. Rămân funcţionale: Porţile de Fier 1, Moraviţa şi Jimbolia”, a declarat ministrul de Interne,  Marcel Vela.


Rămân deschide vămile din vestul țării, acolo unde au fost concentrare un număr mare de angajați,de medici militari, etc.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 105.200 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 53.200 pe sensul de intrare şi 52.000 pe cel de ieşire din ţară şi peste 39.800 mijloace de transport, dintre care aproximativ 20.700 pe sensul de intrare și 19.100 pe sensul de ieșire din țară.

Comparativ cu aceeaşi zi din anul 2019, se constată o scădere de aproximativ 23%, anul trecut traficul fiind de 138.900 persoane. Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 53 fapte ilegale (17 infracţiuni şi 36 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 444.200 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 20.700 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 27 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 10 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share