Securitatea NATO  este  legată  doar de capacitatea de a inova în mod diferit, responsabil și cooperant.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit  la Conferința GoTech World 2022 din România. El a spus că securitatea NATO  este  legată  doar de capacitatea de a inova în mod diferit, responsabil și cooperant.

Domnul Geoană a spus: „Ne dorim perturbatori din toate domeniile vieții: public, privat și academic. Oamenii care gândesc și acționează diferit. În NATO, suntem acum în afacerea de a uni factorii perturbatori pentru a modela un viitor pașnic.” Conferința GoTech World 2022 este unul dintre cele mai importante evenimente tehnologice din Europa Centrală și de Est. Tema din acest an este „Acționați acum prin inovație și tehnologie pentru o lume mai bună și mai sigură”. Forțele armate franceze, precum și cele belgiene și olandeze, în exerciții de instruire alături de Armata Română, la Cincu. O imagine clară și incontestabilă a solidarității aliate NATO, o mărturie concretă a capacității de descurajare și apărare pe care Alianța o arată pe Flancul Estic.

NATO devine mai puternică în fața amenințărilor și provocărilor. Așa cum liderii NATO au decis la Summitul de la Madrid de anul acesta, întărim, în mod semnificativ, descurajarea și apărarea, inclusiv prin consolidarea grupurilor de luptă din partea de est a Alianței, până la nivel de brigadă.
Franța a preluat rolul de națiune cadru pentru grupul de luptă aflat pe teritoriul țării noastre, un rol asumat, extrem de important, pe care îl subliniază și vizita ministrului Apărării, Sebastien Lecornu, în România zilele acestea.
Toată această desfășurare de forțe și de tehnică militară, precum și angajamentul politic al aliaților transmit un mesaj inconfundabil Moscovei: suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru din teritoriul NATO.

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share