Senatorul Teodor Meleșcanu a preluat conducerea Departamentului de Politică Externă al PPU (social-liberal)

Conducerea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) a decis să îl numească pe senatorul Teodor Meleșcanu ca șef al Departamentului de Politică Externă.

Pentru orice formațiune politică, Departamentul de Politică Externă este o zonă delicată, a cărui funcționare presupune un profesionalism impecabil, eleganță, perspectivă, privire globală, viziune despre evoluția situațiilor în plan extern.
Experiența incontestabilă în zona de politică externă a domnului senator Teodor Meleșcanu este, cu siguranță, cea mai bună carte de vizită pentru ocuparea acestei poziții de coordonator al Departamentului de Politică Externă a PPU (social-liberal).
„Seriozitatea și competența pot fi pilonii esențiali pentru construcția unor proiecte esențiale pentru dezvoltarea României. Îmi voi folosi întreaga experiență pentru formarea unui Departament de Politică Externă puternic, profesionist, care va construi legături durabile ale PPU (social-liberal) cu alte familii politice din Europa sau alte continente și va întocmi proiecte viabile pentru România. Este absolut evident, că aceste proiecte vor fi construite în jurul valorilor umaniste promovate de PPU (social-liberal)”, a afirmat senatorul Teodor Meleșcanu.
Departamentul pentru politică externă al PPU (social-liberal) va avea o serie de atribuții care au în vedere, în principal, promovarea politicii externe a României.
Printre atribuțiile departamentului care va fi condus de domnul senator Teodor Meleșcanu amintim:

  1. Dezvoltarea relațiilor familiei umaniste cu alte familii politice internaționale.
  2. Elaborarea capitolului răspunzător de politică externă din proiectul programului de guvernare al PPU (social-liberal).
  3. Examinarea tratatelor ce urmează a fi semnate.
  4. Formularea și trimiterea de interpelări miniștrilor.
  5. Formularea de propuneri pentru declarații politice în Parlament pe teme de politică externă.
  6. Pregătirea acțiunilor de diplomație parlamentară pentru reprezentanții PPU (social-liberal) din Parlament.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share