Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Senatorul Titus Corlăţean-inițiator al legii privind industria națională de apărare

 

Senatorul Titus Corlăţean, în calitate de inițiator (alături de deputații PSD, Niță Constantin și Ion Mocioalcă) al proiectului de lege privind industria națională de apărare, salută adoptarea acestui act normativ în unanimitate de către Senatul României, Camera  decizională, în seara zilei de luni, 24 octombrie 2016, potrivit unui comunicat de presă din partea PSD Dâmbovița.

Legea are ca obiect crearea cadrului legal privind industria națională de apărare, reglementându-se organizarea sectorului pe domenii de activitate strategice, restructurarea și regruparea de capacități, stimularea investițiilor, creșterea competitivității și diversificarea produselor specifice domeniului, aspecte importante privind mentenanța, precum și participarea la activitățile industriei europene de apărare.

Adoptarea, pentru prima dată în România, a unei legi privind industria națională de apărare reprezenta o necesitate imperativă, care vizează un domeniu strategic privind securitatea națională a României, cu consecințe de natură economică, dar și socială privind locurile de muncă din România. Totodată, această lege va permite României să realizeze o necesară contribuție de substanță a statului român în cadrul UE din perspectiva PSAC (Politica de Securitate și Apărare Comună a UE) și respectiv a noii strategii globale de securitate a UE, în cadrul cărora industria europeană de apărare și componentele sale naționale joacă un rol esențial.

Senatorul Corlățean menționează că inițiativa legislativă își are originea în discuțiile purtate în cadrul numeroaselor întâlniri avute în anii anteriori cu reprezentanți ai companiilor românești din domeniul industriei de apărare, în principal din județul Brașov, cu sindicatele, reprezentanții ROMARM și ai Guvernului României.

Această lege va avea un impact pozitiv atât asupra companiilor de stat care activează în acest domeniu în județe precum Dâmbovița, Brașov sau Alba, dar și pentru susținerea sectorului privat din Romania, de exemplu in domeniul de activitate al firmelor ITC, ‘cyber-defence’ etc. ce desfășoară activități relevante în acest sector.

Senatorul Corlățean își exprimă speranța ca președintele României va promulga cât mai rapid posibil legea menționată, pentru ca aceasta sa devină operațională în perioada imediat următoare.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share