08/12/2021

Servicii de Contabilitate București pentru PFA. Nevoie sau Mit ?

Pentru că foarte mulți clienți provin din București și în ultimii ani, companiile mari au început să colaboreze cu angajații lor prin contracte de prestări servicii, PFA-urile au devenit tot mai numeroase, iar această formă juridică nu este înțeleasă de către toată lumea.

Servicii de Contabilitate

PFA-ul poate să își gestioneze singur tot ce ține de contabilitate, dar asta se întâmplă doar la unii dintre ei. În realitate, au aceștia nevoie de un contabil?

 

Ai nevoie de contabil pentru PFA?

 

Serviciile de contabilitate București se pot răspândi oriunde în țară deoarece acum toate documentele fiscale s-au digitalizat. Dar dacă totul este mai simplu, iar legea le permite PFA-urilor să își gestioneze singure contabilitatea, acestea pot face asta cu ușurință sau ar fi o muncă stresantă care doar le-ar da bătăi de cap?

 

Ei bine, chiar dacă un PFA poate să își țină singur contabilitatea, asta nu înseamnă că este ușor. Trebuie să faci drumuri periodice la ANAF, trebuie să completezi declarații, să depui declarații, să ai grijă să calculezi corect cheltuielile și încasările. Este foarte important să știi ce cheltuieli sunt deductibile și ce cheltuieli nu sunt. Iar dacă sunt deductibile, pot fi deduse integral? Și ce declarații trebuie să faci pentru ele?

 

Contabilitate București – PFA-ul este la fel de responsabil

 

Cu toate că legea le permite pfa-urilor să fie mai libere, să poată profita de banii din contul firmei de câte ori au nevoie și să nu fie obligați să încheie un contract cu o firmă de contabilitate București, acestea ajung în cele din urmă să lucreze cu un contabil deoarece munca de a ține mereu evidența contabilă nu este una ușoară și te poate distrage foarte mult de la activitatea ta zilnică.

 

Devine mult mai convenabil să plătești câteva sute de lei pe an pentru un contabil decât să pierzi zile întregi încercând să te asiguri că faci ceea ce este corect și să nu riști să intri în datorii din cauza unor erori din declarații.

 

Concluzie

 

Au nevoie PFA-urile de contabil? Cu siguranță că da! Legea nu îi obligă să încheie contract, dar asta nu înseamnă că au mai puține obligații fiscale. Fii cu băgare de seamă. Dacă ai nevoie de servicii de contabilitate București, nu ezita să ne scrii.

 

Articol scris cu ajutorul shop-mag.ro – magazin de reduceri

Distribuie acest articol Oficial Media
Share