Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Tratamentele endodontice (tratament sub microscop)

Tratamentul endodontic are rolul de a salva dintele care in caz contrar ar trebui extras.

Tratamentele endodontice

Tratamentele endodontice au evoluat foarte mult in ultimii ani. Datorita importantei acestor tratamente se impune folosirea celor mai noi mijloace si metode de efectuare a tratamentelor de canal astfel incat succesul sa fie 100%. Tratamentele endodontice in clinica dentara Dental Hospital Romania se efectueaza cu instrumentar rotativ, folosind lupele si microscopul endodontic si sub control radiologic.

Pe parcursul tratamentului sub microscop se vor efectua cel putin 3 radiografii la inceput, pe parcursul si la finalul tratamentului. In cazul unui tratament sub microscop cu dificultate mare, se vor efectua un numar mai mare de radiografii.

Radiografiile vor fi efectuate direct la scaunul stomatologic in clinica Dental Hospital Romania, evitandu-se astfel drumurile si pierderea de timp pana la centrul de radiodiagnostic. Aparatura performanta de radiografie dentara a clinicii Dental Hospital Romania expune pacientul la o doza minima de radiatii care nu va afecta cu nimic sanatatea acestuia.

Etapele tratamentului sub microscop

  1. Efectuarea radiografiei de diagnostic care ne va da toate datele in ceea ce priveste: numarul radacinilor, numarul canalelor, lungimea de lucru, infectiile existente in os, tratamentele anterioare de canal.
  2. Testarea vitalitatii dintilor ne ofera date despre gradul de afectare a pulpei dentare.
  3. Aplicarea digii. Diga este un sistem de izolare a dintelui care va proteja mediul intern steril al canalelor obtinut in urma tratamentului endodontic de bacteriile din saliva.
  4. Abordarea dintelui si expunerea camerei pulpare.
  5. Prepararea canalelor radiculare. Acesta se realizeaza cu ajutorul instrumentarului rotativ aplicat la micromotor.
  6. Controlul permanent al instrumentarului rotativ este asigurat de apex-locator care va masura electronic permanent lungimea de lucru si lungimea canalelor radiculare.
  7. Obturarea canalelor cu ajutorul tehnicilor moderne astfel ca in clinica Dental Hospital Romania tratamentul endodontic clasic va fi eliminat in totalitate.

Ce este microscopul endodontic?

In mod clasic aceste tratamente endodontice se efectueaza orbeste bazandu-se doar pe experienta si indemanarea medicului dentist. Efectuand tratamente endodontice sub microscop, medicul specialist endodont are control asupra manevrelor efectuate.

Microscopul endodontic este prevazut cu iluminare puternica a campului tratat si are o capacitate de marire de pana la 12,5 ori putand identifica orice detaliu. Microscopul endodontic devine astfel un instrument indispensabil care va garanta succesul tratamentelor endodontice.

In clinica stomatologica Dental Hospital Romania succesul unui tratament sub microscop va fi de 100%.

Articol realizat de catre echipa Dental Hospital Romania:
Website: www.dentalro.ro | Email: info@dentalro.ro
Adresa: Str. Racari nr. 5, sector 3, Bucuresti
Telefoane: 0733.045.855 si 0721.021.855

Distribuie acest articol Oficial Media
Share