Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Și anul acesta se poartă incendiile. 329 de pacienți au fost evacuați la spitalul din Suceava

A fost panică în noaptea de miercuri spre joi la spitalul de urgență din Suceava. 329 de pacienți, printre care mame, femei gravide, lăuze, copii şi nou-născuți, au fost treziți din somn și evacuați, după ce a fost dată alarma de incendiu iar un fum înecăcios a cuprins etajul 4 al clădirii.

Țara lui Nero – Mania incendiilor sau de ce trebuie să moară oameni

Fiecare are un 11 septembrie al lui cum ar spune Caragiale. Unii mai mic alții mai mare. Noi avem Colectiv, maternitatea Giulesti, spitalul Piatra Neamț și acum Matei Balș. Mai mici dar mai multe și tot așa, ca să putem face schimbări, să putem să construim ceva nou, sau pur și simplu… Uneori în locul lui Ponta alteori în locul libertăților dar mereu se va găsi un Domus Aureus în locul gol.

Citește aici articolul integral despre mania incendiilor.

329 de pacienți au fost evacuați

A fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului s-au deplasat toate forțelele și mijloacele de la Detașamentul Suceava.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava: „Incendiul a fost la etajul 4, la secţia de Ginecologie, probabil un consumator electric, un cablu, acolo s-a făcut intervenţia. Sistemele de alarmă au funcţionat şi au depistat fumul, au acţionat local la etajul 4. Au fost evacuaţi imediat, copiii, mamele din zonă, în alte saloane.”

329 de pacienți au fost evacuați

Focul a fost stins imediat însă echipajele au făcut cercetări până au fost siguri că în clădire nu există și alte focare. Fumul înecăcios s-a extins și la etajele superioare, de la 4 până la 9.

Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava: „Practic, incendiul a fost lichidat în mai puţin de 10 minute, însă a fost nevoie de intervenţia colegilor mei pentru decopertarea zonei afectate, vorbim despre tavanele false”.

Planul Roșu a fost dezactivat în jurul orei 2 și 15 minute. Pacienții au fost mutaţi în alte secții care nu au fost afectate. Din fericire, nu au fost raportate victime.


[wpedon id=”88835″]

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">