Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Raed Arafat: Acest val poate să fie ultimul și virusul să devină ca cel gripal

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat, miercuri, la Antena 3, ce se va întâmpla din luna martie. Se vor ridica restricțiile în totalitate atunci?

“Acest lucru va depinde foarte mult de modul în care evoluează pandemia la noi. Am mai spus că există o diferență între noi și multe din țările care iau aceste decizii în acest moment și asta este dată de rata de persoane vaccinate și protejate.

Toate semnele arată că mergem spre o situație mai stabilă și mai bună. Acest val poate să fie, într-adevăr, ultimul val semnificativ la acest moment și să trecem după asta la o perioadă mai liniștită. Să vedem ce se întâmplă – devine virusul endemic, devine ca virusul gripal. Asta nu știm încă să spunem, sunt foarte multe păreri din partea oamenilor de știință.Există o posibilitate, într-adevăr, ca după acest val să ajungem la o revenire la normalitate sau cât mai aproape de normalitate”,

Alexandru Rafila anunță când am putea scăpa de restricții: ”Ne apropiem de o stabilizare”

Săptămâna viitoare ar putea începe să scadă numărul de infectări. Este estimarea făcută de ministrul Sănătăţii. Alexandru Rafila spune că după aceea vor fi luate în calcul noi relaxări ale restricţiilor.

Astăzi avem aproape 36.000 de noi cazuri de COVID-19, după ce ieri am înregistrat recordul pandemiei – au fost raportate peste 40.000 de noi cazuri.

”Văzând cifrele și discutând și cu alți colegi din zona de sănătate publică, cred că ne apropiem de o stabilizare a creșterii încât, în cursul săptămânii viitoare, să putem începe trendul descendent al acestei pandemii și cred că lucrul pe care și-l dorește toată lumea, să putem să renunțăm la măsurile impuse în timp.

Sigur, astea sunt decizii care vor fi luate la nivelul Guvernului României, la starea de alertă și să existe o revenire predictibilă la o normalitate în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că, în ceea ce privește evoluția pandemiei în România, situația rămâne preocupantă, dar două elemente oferă motive de optimism. Este vorba despre numărul persoanelor infectate care ajung la spital și în secțiile ATI.

Melissa Ciummei, investitor: Nu sunt certificate verzi, este vorba despre resetarea sistemului financiar

Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de Guvern, în momentul în care ministrul Alexandru Rafila a răspuns unei întrebări a premierului Nicolae Ciucă.

„Sigur că situația rămâne preocupantă, dar două elemente ne încurajează. Dacă vreți, în primul rând numărul de infectări, de persoane infectate care sunt internate în spital nu a crescut foarte mult. Ieri au fost doar 200 de cazuri internate în spital, la cele 40.000 de persoane infectate.

Astăzi, la 36.000 de persoane infectate, circa 450 au fost internate în spital, iar creșterile la terapie intensivă nu sunt mari, în jur de 30-40 de cazuri pe zi, ceea ce în mod evident nu pune probleme în asigurarea asistenței medicale”, a explicat Alexandru Rafila.

antena3.ro

Citește și:

”Urgent! Toată lumea în Piața Victoriei acum” Liderii protestatarilor se află în stradă

”Încă nu îmi vine să cred că am scăpat din văgăuna aia a morţii”, mărturii șocante ale unui pacient covid VIDEO

Carmen Tănase: Eu știu în ce minciună trăim. E un miracol că lumea n-a înțeles de doi ani de zile

Alexandru Rafila: Vaccinarea nu oprește transmiterea virusului. Românii nu trebuie forțați să se vaccineze

Alexandru Rafila: Cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share