Solidaritatea și umanitatea nu are granițe

Astăzi 17.03.2022 reprezentanți ai AIDRom, alături de Instituția Prefectului Suceava și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Suceava, au însoțit o delegație oficială a Consiliului Mondial al Bisericilor din Geneva în vizită în Punctul de Frontieră Vama Siret, județul Suceava.
Delegația a fost formată din: Dr. Isabel Apawo Phiri, Deputy General Secretary, World Council of Churches, Mr. Rudelmar Bueno De Faria, General Secretary, ACT (Action by Churches Together) Alliance, Mr. Peter Prove, Director, Commission of the Churches on International Affairs, WCC, Dr. Thorsten Göbel, Director of Programmes, ACT Alliance, Mr. Emanuel Tapuscrit, Country Director, HEKS-EPER.
Scopul acestei vizite a fost modul în care Biserica Ortodoxă Română este implicată în acest proces, ținând cont de faptul că Biserica este implicată foarte dinamic și activ în primirea fraternă și purtarea de grijă creștinească față de toți cei care trec granița în România, fie că aceștia rămân în aici sau doar tranzitează teritoriul țării noastre în drum spre țările occidentale. De asemenea refugiaților ucraineni le-au fost asigurate toate condițiile necesare, de la alimente, haine, medicamente, spații de cazare. În acest sens în punctul de frontieră se află permanent o echipă sub îndrumarea Centrului Eparhial, preoți și voluntari care oferă ajutor cu multă dragoste, căldură si generozitate.
Și tot astăzi,  reprezentanții AIDRom au reușit să trimită  victimelor de război din Ucraina, pentru personalul medical din Odessa medicamente, alimente neperisabile, produse de igienă, produse pentru copii și bebeluși, textile: pături, pilote, saci de dormit şi articole de dormit.
”Tot acest efort a fost posibil datorită sprijinului financiar oferit de către bisericile din România și din Europa:Biserica Luterană Română, Diakonie Katastrophenhilfe Germania, Diakonie Katastrophenhilfe Austria, Evangelisch-Lutherische Landeskirche Sachsens precum și al organizațiilor umanitare și instituțiilor publice: Blue Heron Foundation,Federația Română de Rugby, Asociația Umanitară Nowero Rupea, Colegiul Național Octav Onicescu, Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice I.N. Socolescu, Uniunea Ucrainenilor din România. Le mulțumim tuturor donatorilor noștri, pentru că au făcut posibil acest transport! Cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să nu stea nimic în calea acestui transport și să ajungă la persoanele care au nevoie de aceste donații!” au ținut să transmită organizatorii transportului.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share