Soluția USR pentru a rezolva criza de medici de familie

Mai mult de jumătate din localitățile din România nu au niciun medic de familie sau au medici de familie insuficienți. Se impun măsuri urgente! Soluția USR a fost dezbătută în câteva puncte și este susținută de deputatul USR Dâmbovița, Dumitru Lupescu, și organizația pe care o conduce.

Soluția USR pentru a rezolva criza de medici de familie în aproape jumătate de țară începe cu alocarea unui minim de 8% din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru acest sector.

Poiect de modificare a legii Sănătății

În prezent, asistența medicală primară primește sub 6%, în vreme ce media europeană este cuprinsă între 10%-14%. USR a depus, încă din luna mai 2019, în Parlament un proiect de modificare a legii Sănătății pentru a crește finanțarea medicinei de familie: bit.ly/2V0O0lX

Deputat Dumitru Lupescu – USR Dâmbovița

”O altă soluție pentru a acoperi deficitul de medici de familie este acordarea de sporuri și bonificații pentru medicii de familie din zonele rurale defavorizate, ca stimulent de acoperire cu servicii medicale primare. Ministrul Sănătății a promis că propunerea înaintată deja de parlamentarii USR va fi inclusă în viitorul contract cadru, care va fi publicat în luna martie”, ne-a declarat deputatul Dumitru Lupescu, USR Dâmbovița.

Medici de familie în mediul rural

Medicina de familie este piatra de temelie a sistemului de sănătate din România. Aproape jumătate din populația țării trăiește în mediul rural unde principalul acces la sistemul de sănătate, adesea singurul, este prin intermediul medicului de familie.

Mai multe soluții în programul de guvernare pe Sănătate al USR: bit.ly/37AsaZ5

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share