Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

SPIRULINA ne ofera elixirul tineretii!

 What-is-a-spirulina

La prima vedere pare un medicament, pentru ca se gaseste sub forma de comprimate de culoare verde-inchis. Dar nu e nici pe departe un produs de sunteza chimica, ci unul dintre cele mai naturist cu putinta. Spirulina este o microalga marina extrem de bogata in clorofila. Se pare ca face parte din primele forme de viata care au aparut pe Pamant. In Spirulina putem descoperi trei milioane si jumatate de ani din existenta planetei noastre codificati in acizii sai nucleici. Spirulina, intocmai ca in preistorie, furnizeaza suportul nutritiv de supravietuire. De aceea, este un remediu extraordinar pentru detoxifiere si regenerare a organismului. intinereste si tonifica, previne si vindeca boli dintre cele mai grave. Spirulina este un medicament minunat pe care ni l-au daruit oceanele.

  •  SPIRULINA- Uzina verde

Spirulina contine multa clorofila, beta-caroten, acizi grasi omega-3 si gama-linoleici. Unele dintre substantele continute de aceasta alga sunt extrem de rare si neintalnite in hrana vegetala. Ascetii din America de Sud si aborigenii africani care locuiau in jurul lacului Ciad au devenit legendari pentru sanatatea deosebita si longevitate, tocmai datorita faptului ca foloseau in alimentatie Spirulina. Avantajele ei nutritive sunt unice. Toate proteinele sunt asimilate foarte usor de organismul uman deoarece contin 18 aminoacizi necesari omului dintre care 8 esentiali (nu pot fi suntetizati de catre organismul uman si trebuie obtinuti din hrana zilnica). Spirulina mai contine o multime de micro si macroelemente, inclusiv fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor, seleniu, o mare cantitate de vitamine.

  • SPIRULINA- 100 de leacuri intr-o pastila
    In general, Spirulina are efecte de intretinere si tonifiere, fiind utila pentru cei cu un organism slabit, care asimileaza greu hrana, care mananca multa carne. Bolnavii supraponderali, hipoglicemici, diabetici, cancerosi, artritici, sau cu alte afectiuni similare, pot gasi un ajutor pretios in Spirulina. inlocuieste cu succes proteinele animale. Spirulina este remediu in cazul celor cu ficatul afectat de consumul exagerat de alcool sau droguri. Protejeaza rinichii impotriva efectelor unor medicamente puternice. Imbunatateste calitatea sangelui, curata vasele arteriale, inhiba dezvoltarea fungiilor, bacteriilor si fermentilor. E utila in tratamentul anemiei, hepatitelor, gastritelor si altor procese inflamatorii, al diabetului, obezitatii, malnutritiei, in tonifierea pielii si in afectiuni cronice ale pielii, sporeste imunitatea. De remarcat efectul inhibitor al Spirulinei in formarea cancerului de colon. Creste capacitatile intelectuale, are puternic efect antiinflamator, stimuleaza lactatia tinerelor mame, atat cantitativ, cat si calitativ. Combate impotenta si frigiditatea, prin reglarea functiilor organelor sexuale.

  • SPIRULINA-  Medicamentul viitorului

Intareste muschii, imbunatateste vederea, sanatatea parului, elasticitatea pielii, normalizarea nivelului de colesterol in sange, intareste sistemul nervos. Organizatia Mondiala a Sanatatii prognozeaza folosirea pe scara larga a Spirulinei in tratamente profilactice, drept componenta in hrana secolului XXI. Spirulina se foloseste ca mijloc de profilaxie si terapie impotriva anemiei feriprive si maligne, ca mijloc de detoxifiere in timpul si dupa radioterapie si chimioterapie, previne bolile articulatiilor, vindeca miopia progresiva, cataracta, leziuni ale irisului la diabetici, ischemia miocardului, iar dupa infarct si accident vascular cerebral, ajuta la reglarea tensiunii arteriale la hipo si hipertensivi. Preintampina imbatranirea prematura, inlatura ridurile, vindeca acneea. Spirulina ajuta la dezvoltarea sistemului reproducator si la restabilirea microflorei normale in cazul bolilor cronice ale intestinului gros. Iar in curele de slabire este un adjuvant cu efecte miraculoase, controlind senzatia de foame si pofta de mancare. intr-un gram de extract de Spirulina se gasesc toate substantele pe care in mod normal organismul le asimileaza dupa o masa buna.


  • Alga frumusetii

    Spirulina este utilizata si ca produs de infrumusetare: masti pentru ten si par, sampoane, creme. La saloane de cosmetica, se fac impachetari cu Spirulina pentru redarea fermitatii cu efect lifting si pentru slabit. Este si un tratament anti-celulita, remineralizeaza intreg organismul prin osmoza, stimuleaza circulatia sangvina la nivel cutanat si calmeaza sistemul nervos. Pe termen lung, tratamentele periodice au efect anti-age.

  •   SPIRULINA- Arma secreta a sovieticilor

Spirulina are efecte extraordinare la persoanele care depun activitati fizice intense si la varstnici. Linga Guadalajara, exista o localitate populata de aborigeni, principala lor sursa de hrana fiind Spirulina. Ei bine, in cimitirul acelei asezari, cel mai „tanar“ decedat are 91 de ani. Intre anii 1964-1978, fosta Uniune Sovietica era premiata la toate competitiile sportive cu sute de medalii. Secretul? Toti sportivii consumau Spirulina, in doze de pana la 20 g pe zi. Era pastila numai a performerilor si a cadrelor de partid, poporului nefiindu-i cunoscuta. in ultimii ani insa, lumea sportiva nu mai este dominata de performantele rusesti. Spirulina e acum la indemina tuturor. Mai e folosita si de persoanele iradiate la Cernobil, dar si de cosmonauti. In România, Spirulina este putin cunoscuta, desi este un produs antic. Cu preparate din aceasta alga albastra-verzuie s-au hranit si faraonii Egiptului. Desi se gaseste in farmacii si la magazinele naturiste, putini români stiu ce virtuti terapeutice extraordinare are si, mai ales, nu stiu nici la ce foloseste, nici cum trebuie administrata.

  •  SPIRULINA-  Mod de administrare si precautii

In general, Spirulina este recomandata inainte de masa cu o jumatate de ora, cate o tableta, maximum 2 pe zi, la adulti, si jumatate din cantitate, la copii. Pentru intretinere, sunt suficiente 1,2-1,6 g/zi. La sportivi, se administreaza pana la 10 grame/zi. Se poate face o cura pe perioade lungi de timp deoarece nu are efecte secundare si nu creeaza dependenta. In tratamentele curative, se recomanda ca, dupa 30 de zile, sa se faca o pauza de 10 zile sau sa se reduca consumul. in cazuri de convalescenta, efort fizic deosebit si pe perioade scurte, se poate ajunge la maximum 6 g pe zi. Desi este un produs naturist cu efecte terapeutice de exceptie, Spirulina are si contraindicatii: edeme, blocaje ale fluidelor ce iriga abdomenul inferior, fenilcetonurie, copii sub trei ani. Excesul de acizi nucleici aduce si riscul cresterii nivelului acidului uric in organism, provocind astfel pierderea calciului, aparitia calculilor renali si instalarea gutei. De aceea, este nevoie de o dozare atenta in administrarea Spirulinei. Se recomanda zdrobirea tabletelor cu dintii si consmumul unei cantitati mari de lichide. Spirulina se poate administra paralel cu tratamentele specifice recomandate de medic.


  •  SPIRULINA- O minune a naturii

    Spirulina Platensis este o alga microscopica din apele sarate ale zonelor tropicale si subtropicale. Iata care sunt performantele ei:
– este de 58 ori mai bogata in fier decat spanacul
– este de 3 ori mai bogata in Vitamina E decat gemenii de grau
– are o activitate biologica cu 49% mai mare decat a Vitaminei E suntetice
– este cea mai bogata sursa de beta-Caroten (Pro-Vitamina A), continand de 25 de ori mai mult beta-Caroten decat morcovii.
– 100 g Spirulina contin 60 – 70 g proteine (de 3 ori mai mult decat carnea de porc, de 2 ori mai mult decat carnea de vita si de 1,5 ori mai mult decat boabele de soia).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share