Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

“Educatie pentru viata” un nou proiect pentru tinerii targovisteni

1488557_10204021991402921_1878820859_nUn nou proiect cultural educativ a fost aprobat de Consiliul Local Municipal, este vorba de actiuni a mai multor institutii de la nivelul judetului Dambovita, actiuni si manifestari care au loc pe raza municipiului Targoviste. In vederea realizarii acestui proiect, aprobat in sedinta de consiliu local de pe 30 septembrie, a fost necesar sa se puna la dispozitie o suprafata de aproximativ 2000 mp din zona Parcului Chindia.

Proiectul poarta numele de “Educatie pentru viata “ si este realizat intr-un Acord de Parteneriat intre Municipiul Targoviste, societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania-Filiala Dambovita, Inspectoratul Judetean de Politie Dambovita si Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita.

Pentru a afla mai multe detalii l-am rugat pe edilul orasului Targoviste, Ciprian Prisacaru sa ne ofere cateva cuvinte:10683039_10204021632593951_311192385_o

Exista o hotarare de Consiliu local de anul trecut in care noi ne-am ascociat cu Politia, Inspectoratul scolar si Crucea Rosie. Este un proiect care dureaza doi ani, iar dupa aceasta perioada spatiul va fi redat ca si zona verde a parcului. Nu se pune problema ca acest proiect sa implice constructii care sa afecteze urbanistic Parcul Chindia. Am preferat aceasta zona linistita pentru ca este vorba de copii, de mediul scolar.

Avem nevoie de astfel de proiecte pentru orasul nostru, iar cei care acceseaza astfel de proiecte au nevoie sa le si implementeze in comunitatea de unde fac parte. Iar in ceea ce priveste grija lor pentru spatiul in care vor fi gazduiti in acesti 2 ani, respectiv Parcul Chindia, suntem convinsi ca vor trata cu cea mai mare seriozitate si implicare prezenta lor in zona verde a Targovistei.

Desi primarul orasului ne asigura ca totul va decurge in conditii absolut decente, civilizate si de siguranta cetateneasca, Danut Badea, directorul Directiei de Salubritate din Targoviste, pastreaza o oarecare indoiala referitoare la aceasta decizie, semnaland faptul ca ar fi de preferat ca acest proiect sa nu aduca modificari in Parcul Chindia si sa nu fi afectata zona spatiilor verzi pe toata durata de implementare a acestuia.

10717506_10204021989642877_285636716_n

“Recunoastem importanta acestui proiect insa locatia aleasa nu stiu daca este cea mai potrivita. Nu as fi de acord cu aceasta hotarare daca acest proiect ar afecta spatiile verzi din parc. Noi abia am reusit sa aducem parcul la o stare de normalitate si nu ne dorim fragmentarea lui prin actiuni care nu i se potrivesc. Obligatia noastra este sa cream si sa intretinem spatiile verzi din orasul Targoviste.” ne-a marturisit Danut Badea.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">