Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ștafeta Veteranilor în Garnizoana Timișoara

Brigada 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL”, organizează, vineri 22 octombrie, ora 10.00, ceremonie militară cu depunere de jerbe de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut, situat în Parcul Central Anton von Scudier, cu prilejul plecării din Garnizoana Timișoara a „Ștafetei Veteranilor”, aflată la ediția a VIII-a, pe itineraul Timișoara-Arad. Activitatea se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României.

XXX
„Ștafeta Veteranilor” a devenit o tradiție și amintește, în fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie să ne unească pe toți în jurul veteranilor.
Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Cei ce iau parte la ștafetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi, astăzi, să existăm și rememorează imaginea străbunicilor și bunicilor noștri care au luptat pentru această țară și care sunt, acum parte din ea.
Atunci când oboseala își va spune cuvântul, își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: „Să te ridici și să lupți în continuare, pentru eroii noștri, pentru România!”
„Ștafeta Veteranilor este un eveniment organizat de voluntari cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, care și-au propus să promoveze memoria eroilor români prin intermediul sportului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share