Starea economică și socială a ruralului românesc după 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană

La invitația Academiei Române, secretarul de stat Dragoș Costin Telehuz a participat în cadrul dezbaterii „Starea economică și socială a ruralului românesc după 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană”. Aceasta a avut loc la Centrul pentru Dezvoltarea Rurală Durabilă din comuna General Berthelot, județul Hunedoara în perioada 14-15 aprilie 2022.
 Întâlnirea a avut ca focus principal analiza stadiului evoluției comunităților rurale din Țara Hațegului, contribuția proiectelor de dezvoltare rurală la îmbunătățirea vieții comunității locale, dar și progresul economiei agroalimentare și problemele ecologice, juridice și cadastrale ale zonei.
 Cu ajutorul evenimentelor de acest fel susținem nemijlocit dezvoltarea rurală în România și venim mai aprope de actorii principali care participă constant în cadrul proceselor decizionale din acest sector.
 La eveniment au participat reprezentanți ai Academiei Române, personalități din cadrul instituțiilor universitate (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”), membri ai autorităților locale,  dar și producători locali.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share