Stres la locul de muncă – cum să ai grijă de sănătatea ta mintală și fizică?

În prezent, stresul de la locul de muncă este din ce în ce mai des întâlnit în rândul persoanelor care se confruntă cu diverse situații dificile în viața profesională. În majoritatea cazurilor apare atunci când angajatul are un volum mare de sarcini de lucru, nu este capabil să își realizeze activitatea, nu îi sunt satisfăcute nevoile de către angajator, nu are suficiente resurse pentru a duce la bun sfârșit anumite acțiuni sau există relații conflictuale cu colegii de la locul de muncă.

Având în vedere faptul că în ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă în ceea ce privește nivelul de stres al oamenilor în raport cu locul de muncă, e important să știi cum să gestionezi această reacție a organismului tău, pentru a nu îți pune în pericol sănătatea mintală, dar nici cea fizică, întrucât cele două sunt în strânsă legătură. 

 Iată cum poți să îți protejezi atât sănătatea mintală, cât și cea fizică de stresul provocat la locul de muncă

  • Adoptă un stil de viață mai sănătos

Pentru a-ți distrage atenția de la gândurile stresante legate de muncă, dar și pentru a elimina o parte din problemele personale cu care poate te confrunți, e necesar să te preocupi mai mult de propria ta persoană. Fă sport de cel puțin de 3 ori pe săptămână, fie că mergi la sala de fitness, fie că faci exerciții fizice acasă sau alergi în parc. Nu uita să te odihnești suficient, iar pe timp de noapte să dormi cel puțin 7 ore. Totodată, concepe un plan alimentar sănătos, bogat în fructe și legume. 

Toate aceste sugestii sunt utile pentru a putea face față mai bine factorilor de stres cu care te întâlnești zi cu zi.

 

  •  Petrece mai mult timp împreună cu cei dragi

O metodă prin care poți să-țisăîți calmezi sistemul nervos este prin relaționarea cu persoanele dragi ție, fie că este vorba de persoane din familie, fie de prieteni sau colegi de muncă. O simplă discuție te poate ajuta mai mult decât crezi, deoarece poți să verbalizezi ceea ce gândești și ce simți unor persoane de încredere, care să te asculte de fiecare dată cu interes. Acestea te vor sprijini în momentele grele din viața ta, oferindu-ți o doză de energie și de bună stare de care ai nevoie.

 

  • Apelează la psihoterapie individuală

În momentul în care simți că ai ajuns într-o etapă din viața ta în care nicio modalitate de relaxare la care apelai în mod obișnuit nu mai are succes, este timpul să schimbi strategia. Soluția este să te programezi la o ședință de psihoterapie individuală la Clinica Aproape din București, în cadrul căreia un specialist certificat te va ajuta să îți transformi viața în mai bine. Datorită acestui serviciu care se poate realiza atât fizic, cât și online, vei avea posibilitatea să te dezvolți pe plan personal, să conștientizezi diverse aspecte referitoare la experiențele, stările și gândurile tale și cel mai important, să înveți cum să gestionezi episoadele de stres care vor apărea pe viitor. 

E esențial să acționezi la momentul potrivit, deoarece dacă lași timpul să treacă, stresul poate avea repercusiuni grave la nivel psihic, care vor fi simțite și din punct de vedere fizic.

 Așadar, e important să ții cont de sugestile menționate anterior în articol pentru a reduce din intensitate stresul resimțit în urma orelor solicitante petrecute la muncă, dar și pentru a știi ce trebuie să faci pentru a-l gestiona pe viitor în diverse momente din viața ta când va mai apărea. 

 

Sursă foto: pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share