Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: Ministrul Sănătății trebuie să-și dea DEMISIA pentru incapacitatea de a gestiona criza sanitară!

Astăzi, începând cu ora 16:00, a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaților, moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății. Această moțiune poartă numele de “Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” și va fi votată miercuri.

93 de deputaţi PSD, semnatarii moţiunii simple, solicită demisia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, motivând că „se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi”.

Textul moţiunii a fost prezentat în plen de deputatul PSD Georgeta Holban, vicepreședinte PSD Dâmbovița și președinte al Organizației de Femei Social Democrate Târgoviște.

Moțiunea simplă face o radiografie complexă a multiplelor disfuncționalități ale conducerii Ministerului Sănătății de la izbucnirea pandemiei cu COVID-19.
Între greșelile impardonabile ale ministrului Sănătății se numără minciunile legate de faptul că românii au avut medicamente în această perioadă. În realitate, populația se confruntă cu lipsa unor medicamente esenţiale pentru bolnavii de cancer, pentru afecţiuni grave, autoimune, precum Euthirox, de exemplu, dar și de medicamentele ieftine pentru diabet.

Este evident că ministrul Nelu Tătaru nu s-a preocupat să asigure medicamentele necesare bolnavilor cronici. I-am recomandat să facă o analiză pentru fiecare medicament în parte, să monitorizeze necesarul de medicamente, să emită ordinul de încadrare a medicamentelor în categoriile de clawback stabilite de Parlament, care oferă predictibilitate, și să încurajeze producţia românească de medicamente!
I-am oferit, de altfel, soluții concrete pentru toate defecțiunile cronice ale sistemului de sănătate, pentru toate neajunsurile și lamentările din ultimele luni. Ministrul Sănătății ne-a oferit până acum doar vorbe, nu şi fapte!” a explicat deputatul Carmen Holban.

Imagini din plenul Camerei Deputaților cu prezentarea moțiunii simple:

UDMR nu va vota moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, la dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, deputatul Levente Vass.

Precizăm că o moțiune simplă nu poate duce la demiterea unui ministru, indiferent de numărul de voturi obținut.

Până acum, au mai fost vizaţi de moţiuni simple Violeta Alexandru, Minica Anisie, Marcel Vela şi Florin Cîţu. Dezbaterea moţiunii depuse împotriva ministrului Ion Ştefan a fost amânată.

Deputatul PSD Dâmbovița, Georgeta-Carmen Holban: „Activitatea guvernului are valoarea mulțimii vide”

Este o monstruozitate să obligi pacienți asimptomatici la internare

Deputat Carmen Holban: ”acest guvern are totuși un plan: să ducă țara în faliment!”

2,7 miliarde de euro alocate de UE pentru sprijinul de urgență împotriva pandemiei

Deputat Carmen Holban: Guvernul IOC a reușit să ducă România în pragul falimentului

Distribuie acest articol Oficial Media
Share