Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Targoviste – capitala culturala a Romaniei

Vineri seara in cadrul Complexului National Muzeal „Curtea Domneasca” a avut loc un spectacol de exceptie – Primavara clasica europeana– sustinut de Orchestra Filarmonica Muntenia.

Au fost invitati sa cante pe scena, alaturi de Orchestra simfonica, Nicoleta Maier- soprana, Liza Kadelnik- mezzosoprana, Martin Fulop- bariton, Alexandru Manzat-tenor, Tiberiu Oprea- dirijor iar spectacolul a fost prezentat de Octavian Ursulescu.

Evenimentul a detinut toate calitatile necesare pentru ca invitatii sa poata fi parte dintr-un cadru de inalta clasa.

Gabriel Boriga, edilul orasului Targoviste declara:

„Acest eveniment  pune orasul Targoviste pe harta oraselor interesante din punct de vedere cultural.
Eveniment unic nu numai la Targoviste dar si in sudul Romaniei deoarece incercam sa organizam un concert de muzica clasica ce va imbina valorile culturale si traditia reprezentate de curtea Domneasca si Turnul Chindiei cu arta si cu muzica.
Este un exemplu de colaborare intre Primaria Targoviste si Consiliul Judetean Dambovita.
Ii invit pe toti cei care iubesc arta, Targovistea si frumosul sa fie alatuiri de noi.
O Curte Domneasca exista la Targoviste, a fost capitala Romaniei 300 de ani.
Dorim sa transformam aceste evenimente in traditie, urmeaza si festivalul Dracula, un spectacol mult mai amplu si evident cu cat mai multi spectatori care sa pozitioneze Targovistea ca si o capitala culturala a Romaniei
 Gabriel Grozavu, vicepresedintele Consiliului judetean Dambovita a declarat:

“Sunt onorat sa particip la un asemenea eveniment la Targoviste intr-o zi cu tripla semnificatie, ziua obtinerii Independentei Romaniei pe 9 mai 1877, ziua Victoriei Natiunilor Unite dupa al Doilea Razboi Mondial pe 9 mai 1945 si desigur Ziua Europei.
Remarc colaborarea excelenta intre Consiliul Judetean Dambovita si Primaria Targoviste si constat ca este unul din evenimentele pe care le organizeaza impreuna.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin