Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

TARGOVISTE: Gabriel Boriga face cat un partid mare

PICT3390

Gabi Boriga este cel mai apreciat Primar al Municipiului Târgovişte, de la Revoluţie incoa. Nu mă bazez pe altceva – doar pe răspunsul majorităţii cetăţenilor, atunci când vorbim despre oraş. Indiferent de comentariile pe care le fac unii sau alţii, anul acesta electoral va dovedi că sondajul meu de cartier, chiar dacă personal şi subiectiv, este unul cu valoare de adevăr.
Un om care intră în memoria colectivă, din punct de vedere social, semnifică faptul că a răspuns pozitiv nevoilor oamenilor. Se mai poate numi şi « popularitate », dar acest termen se vehiculează cu precădere în mediul politic. Sigur că realizările lui Gabriel Boriga sunt nenumărate dacă facem referire la infrastructură, organizare, întreţinere urbană şi asistenţă socială, insă aici nu este vorba doar de bănci si coşuri de gunoi, de pavele şi giratorii -pe care le-a realizat cu prisosinţă- ci de mult mai multe elemente de construcţie pentru a reprezenta o comunitate. Este vorba de construcţia relaţiilor cu cetăţenii; Gabi Boriga făcea asta într-un mod unic, natural si empatic. Cândva scriam despre diferenţa dintre şef şi lider, iar Boriga era un lider fiindcă nu comanda neapărat cu titlu de superior, ci trecea el însuşi la acţiune.
Sigur că la acest moment, politicul nu are nicio scamă pe sacou, mai ales partidul din care a făcut parte şi l-a eleminat ca pe o măsea stricată. Asta după ce i-a dus în Consiliul Local Municipal. Ce ar fi fost PNL azi dacă nu ar fi trădat USL-ul? Ce ar fi fost PNL azi, în Târgovişte, fără mariajul cu PDL? Si dacă vorbim despre PDL, trebuie să nu uităm că din punct de vedere social, in 2012, numele lui Gabi Boriga a direcţionat ştampila pentru scaunele lor de astăzi, din consiliul local. În acel moment era o revoltă totală contra PDL la nivel naţional, iar simpatia de care se bucura Boriga a făcut să mai rămâna ceva suflare de dreapta în Târgovişte. Se tot uzează titulatura de trădător prin interviuri şi conferinţe de presă, dar vă mărturisesc că în politica românească, exceptând PSD, (mi-e ruşine să spun asta, însă e adevărat) toate partidele au « trădat ».
Am vrut să ştiu de ce actualul primar interimar, Daniel Cristian Stan, niciodată nu a menţionat numele Boriga, atunci când a fost vorba despre anumite proiecte finalizate, în derulare, sau doar începute. Recunosc că eu personal am fost indignat să se treacă atât de uşor şi nedrept peste realizările sale, iar asta este valabil în cazul oricărui fost sau viitor edil. Răspunsul domnului Cristian Stan a fost unul mulţumitor şi decent :

Cristian Stan Primar Targoviste Oficial Media

« Meritele domnului Gabriel Boriga nu le contest. Nu m-aţi auzit acuzând, cum se practică şi nu m-aţi auzit încercând să decontez anumite probleme pe care în mod evident le-am preluat. Nu l-am atacat pe domnul Boriga, cum probabil se aşteptau foarte mulţi, să ies la atac. În continuare, repet, am o relaţie normală cu domnul Boriga şi eu sunt deschis unei colaborări şi pe viitor. »

Dar presa ? Presa aia care mergea târâş după Boriga, unde este de aproape doi ani ? O emisiune micuţă cât un spot publicitar, aşa, doar pentru că noblesse oblige, un articolaş din când în când ca să ştim şi noi că omul ăsta a existat. Se invocă o penibilitate, aceea că nu toate acţiunile au fost « ortodoxe » şi, sigur că pot doar să râd la această argumentaţie, când ştim cu toţii felul în care s-a facut şi se va face în continuare politica românească, europeană, mondială…
Gabi Boriga a scos mulţi din hazna. Acum nimeni nu-l mai cunoaşte. „Hai mă, ia vezi tu, când ai trimis copilul la gradiniţă nu cumva ţi l-a îmbrăcat? Un zugrăvit, nişte cauciucuri de iarnă, o excursie la Predeal! Ă? Directori, consilieri, angajaţi, ziarişti, simpli cetăţeni, mulţi dintre voi aţi trecut pe la omul ăsta care nu ştia să spună NU. Nimeni nu-l mai cunoaşte, nu se pomeneşte prin ziare de un parc, de o stradă, de un giratoriu, acolo unde mergeau în şir ca la procesiune. Mai abitir ca la moaştele Sfintei Parascheva, doar-doar le-o aduce belşug în casă, noroc şi sănătate. Şi le aducea, pe bune! Trist dar adevărat. În interviuri, prin emisiuni tv, şi în general în presa locală, nimeni nu-i pronunţă numele, deşi aproape toţi au mâncat din traista lui.”
Cu toate acestea anul electoral în care ne aflăm va conta mult pentru cel pe care Boriga îl (dacă) va susţine, fiindcă se bucură de o mare simpatie în rândul cetăţenilor, una care face cât susţinerea unui partid mare.
Gabriel Boriga poate fi singurul necandidat cu 20 de procente în preferinţele alegătorilor, cel puţin. Depinde acum doar pe cine va ţine de mână pe stradă.

Daca ramai in memoria colectiva cat un partid mare, cat o institutie, înseamnă să fii un primar bun, nu? Cel mai bun!

IMG_7283

Distribuie acest articol Oficial Media
Share