Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște a pregătit pentru acest weekend trei dintre cele mai apreciate producții

Teatrul Tony-Bulandra – Târgoviște a pregătit pentru acest weekend trei dintre cele mai apreciate producții:

Astfel,

vineri17 martie, de la ora 19:00, va avea loc spectacolul Împărăteasa Chineiregia: Alexander Hausvater;

La început a fost sunetul! Picătură cu picătură, sunet după sunet, așa s-a născut  o muzică nesfârșită, învăluitoare, un decor al vibrațiilor, răsărind a istorie  și  amurgind a legendă. Nimic nu rămâne neatins de sunet, nici complexitatea relațiilor de putere, nici trăirile personajelor, nici adâncimea și ciclicitatea timpului istoric. Legând unde orientale, irizări folk, rock, jazz, acorduri electronice, muzica lui Nicu Alifantis redă tensiunea din interiorul scenei într-un discurs sonor divers și incitant ce dezmorțește simțurile și dezleagă mintea. (ÎMPĂRĂTEASA CHINEI sau zgomotul, furia și eterna putere – Alina Maer)

sâmbătă18 martie, de la ora 19:00, spectacolul-dans Evita-Tango, regia: Mc Ranin;

 Nu este, desigur, primul „pariu” pe care Mihai Constantin RANIN îl câștigă aici, la noi acasă, alături de coregraful Hugo Wolf. Au fost două ore de muzică, de dans și de lumină, de imagini care ne-au făcut „să tresărim, să zâmbim sau să plângem. „Evita Tango” e un spectacol ce aduce un omagiu, care arată existența unui om în toată complexitatea lui, în compoziții pe care le înțelegem, care ne sunt familiare, dar al căror sens profund pare întotdeauna un pas mai departe de noi.”  („Teatrul, ca remediu anti-pandemie” – Ionuț Cristache)

duminică19 martie, de la ora 19:00, va avea loc monodrama #nuEU, cu Andreea Tănase.

   #nuEu este un spectacol de teatru performativ despre o femeie aflată în izolare care încearcă să-și recupereze viața confruntându-se cu propriul trecut. O femeie care își reconstituie viața într-un jurnal live, încercând să-și redobândească propria feminitate. O femeie care își descoperă vocea, un șuvoi de cuvinte, de trăiri, într-un amestec de sens și non-sens. Spectacolul este un puzzle, frânturi de povești, fragmente de viață care încearcă să se recompună. Totul este, aparent, fără noimă, la fel ca în orice univers Beckettian, personajului principal revenindu-i sarcina de a pune evenimentele cap la cap. (Teatrul Municipal Tony Bulandra – Târgoviște)

Toate cele trei spectacole au încântat critica de specialitate, atât națională, cât și internațională.

Vă așteptăm!

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share