Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tinerii Moldovei ne cheama la Marsul Tricolorului

1471976_764246050303432_3786904986588397962_n

 

Un milion de panglici tricolore vor fi distribuite în toate localitățile Republicii Moldova. În acest fel, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei inițiază cea mai amplă campanie de promovare a unității naționale. Campania sub genericul „Tricolorul unității naționale” se va desfășura în perioada 26 august – 14 septembrie și va cuprinde o serie de evenimente.

În această perioadă va fi amplasat un cort în Scuarul Europei- Chisinau, iar voluntarii Tinerii Moldovei vor împărți panglici tricolor trecătorilor și totodată îi vor informa cu privire la importanța și semnificația acestui simbol național.  Totodată, cu sprijinul Primariei Municipiului Chișinău și ÎM Regia Transport Electric, în zilele de 27 și 31 august, în troleibuzele din capitală, pe lângă bilete, taxatoarele vor împărți panglici tricolore călătorilor. Scopul campaniei este de a marca Ziua Independenței și Ziua Limbii Române ca zile reper din istoria națională care ne-a ținut împreună de-a lungul timpului, precum și prima zi de școală, un început plin de emoții atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Campania TINERILOR MOLDOVEI se va încheia în forță pe 14 septembrie, când în centrul Chișinăului va fi organizat Marșul Tricolorului, în cadrul căruia va fi desfășurat și purtat de participanți un tricolor de 300 de metri lungime. Marșul va avea ca punct de pornire Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” și va începe la ora 14.00.

Cu această ocazie, sunt invitate la această manifestație toate persoanele și organizațiile care cred în semnificația tricolorului și vor să marcheze dragostea de patrie, de limba română, de istorie și Unire. Doar împreună suntem o forță de neînvins, împreună suntem mai uniți și avem puterea de a schimba în bine lucrurile din jurul nostru.

Tricolorul este, de fapt, un simbol al rezistenței neamului nostru, reprezintă onoarea și demnitatea, curajul de a nu ceda și puterea de a merge mai departe. Tricolorul e credință și speranță într-un viitor mai bun, semnificând Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăție (roșul sângelui). În aceste timpuri în care patriotismul pare să nu-şi mai găsească de multe ori locul, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei îndeamnă românii de pretutindeni să fie mândri cu ceea ce sunt, să afle ce este bun în ei şi să se întoarcă la valorile cultivate de strămoși. Haideți să marcăm împreună importanța acestui simbol național, haideți să răspândim dragostea de țară, grai, limbă, tricolor.

Vă așteptăm alături de noi, duminică, 14 septembrie, ora 14.00, în fața Universității Pedagogice “Ion Creangă” la Marșul Tricolorului! Haideți să sărbătorim împreună unitatea noastră națională!

 

TINERII MOLDOVEI

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin