Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Top 3 consumabile utile pentru pacienții imobilizați la pat

Sursă foto: freepik.com

Datorită produselor potrivite, îngrijirea pacienților imobilizați este astăzi mai facilă.

Pierderea capacităților locomotorii pune în dificultate pacientul și familia acestuia. Această stare se poate manifesta pentru o anumită perioadă de timp, iar uneori este permanentă. O îngrijire adecvată înseamnă o calitate a vieții îmbunătățită, confort și susținere față de pacient. Pe primul loc se situează tratamentele medicale precise care sporesc speranța de viață. În egală măsură contează îngrijirile acordate pe toată perioada recuperării sau a convalescenței. Aflați în continuare recomandări despre consumabile care susțin igiena pacienților imobilizați la pat.

1. Aleze pentru incontinență

Incontinența apare frecvent în aceste situații, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Alteori, și copiii mari se confruntă cu pierderile involuntare de urină. Când este pregătit patul bolnavului, pe lângă lenjeria obișnuită, se adaugă și un strat constând în aleze. Un pachet de aleze absorbante 30 bucati este de mare folos la domiciliu sau în spital. Straturile din care sunt confecționate acestea oferă impermeabilitate, deci protecție pentru saltele. Partea din interior este foarte moale și absorbantă, iar stratul exterior asigură confort.

2. Produse pentru igiena pacientului

Deoarece nu se mai pot mișca la fel de liber ca înainte, pacienților imobilizați trebuie să li se asigure o rutină de îngrijire corporală. La fel de importante ca și aleze absorbante sunt produsele destinate igienei personale. Spre deosebire de săpunurile sau gelurile de curățare obișnuite, acestea sunt concepute special pentru situația pacientului. Mai exact, vorbim despre mănușile pentru toaletare, căști pentru spălarea părului și șervețele umede. Cum transportul către baie este îngreunat, cu ajutorul consumabilelor potrivite totul este mai ușor.

3. Cosmetice pentru pielea sensibilă

Complementar produselor prezentate mai înainte sunt acele cosmetice gândite pentru pielea sensibilă a pacienților căzuți la pat. Incontinența poate provoca și iritații la nivelul epidermei. Dacă nu se acordă atenție încă din vreme leziunilor, într-un timp scurt pot apărea escarele. De aceea, pielea sensibilă a bolnavilor trebuie curățată și hidratată. Aici intervin cremele ce oferă protecție, previne deshidratarea și calmează inflamațiile. Respectarea etapelor de îngrijire, folosirea unor consumabile calitative și empatia celor din jur cresc calitatea vieții pacientului imobilizat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share