Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Trafic fluidizat la Piata 1 MAI

Procesul de resistematizare inceput in urma cu cateva saptamani la piata 1 MAI este aproape gata. Mutarea en-gros-istilor  in zona de agrement, nu numai ca a favorizat realizarea a aproximativ 180 de locuri de parcare, ci a fluidizat si traficul intre bulevardul Independentei si strada Locotenent Stancu Ion, fiind create doua benzi de circulatie intre cele doua artere. In cateva zile, zona va fi asfaltata in totalitate, iar cetatenii vor putea merge la cumparaturi, fara grija gasirii unui loc de parcare.
In calitate de consilier personal al primarului interimar, Ciprian Prisacaru, Gabriel Boriga a prezentat toti pasii facuti in procesul de reamenajare a zonei de trafic de la piata 1 MAI. 
„In aceasta zona, acum trei saptamani erau niste depozite insalubre, care nu faceau decat sa aduca o pata de culoare negativa comertului civilizat pe care vrem sa-l facem in municipiul Targoviste. Au disparut acele en-gros-uri, dupa cum vedeti, acum avem spatii de parcare bine delimitate de borduri, asfaltam cu doua straturi, s-a refacut tot sistemul de iluminat public stradal si se vor monta si camere video de supraveghere.

Accesul se va face pe ambele sensuri de circulatie. Practic, avem si o utilitate a traficului rutier. Se va putea face translatarea intre bulevardul Independentei si strada Locotenent Stancu Ion. 

In maxim 10 zile, locurile de parcare vor fi marcate si numerotate, astfel incat soferii sa se incadreze mai usor atunci cand merg la piata pentru a-si face cumparaturile, in mod civilizat.
„Vom avea o parcare super civilizata la piata si toti cei care vor veni sa cumpere, vor putea sa isi lase masina in conditii de securitate si, mai ales, in mod gratuit” a declarat Gabriel Boriga.
Prin aceste modernizari aduse pietei 1 MAI este incurajat comertul civilizat si elegant, in principiu, comertul en-detail, nu en-gros. Noua echipa a executivului Primariei Municipiului Targoviste a mers pe teren pentru a verifica stadiul lucrarilor.
„Era nevoie de aceasta modificare pentru ca era mizerie foarte mare. Practic, se facea comert pe carosabil. Cei care voiau sa tranziteze zona, le era foarte greu sa o faca, iar toate acest lucru se va rezolva odata cu amenajarea acestor parcari. Totodata, se va reamenaja calea de acces, atat de importanta, intre bulevardul Independentei si strada Locotenent Stancu Ion”, a spus Ciprian Prisacaru, primar interimar al municipiului Targoviste.
Proaspatul membru al echipei executive din cadrul Primariei Municipiului Targoviste, viceprimarul Cristian Stan este foarte multumit de aceste lucrari, salutand decizia de a muta piata en-gros in zona de agrement si de a crea atatea locuri de parcare in zona 1 MAI. Acesta a declarat:
„Aceasta zona isi recastiga functionalitatea. Ea a fost gandita pentru o cale de acces, deoarece discutam de o cale de acces generoasa in momentul de fata. Este o zona moderna, o zona care raspunde unei necesitati importante a municipiului Targoviste, aceea ca oamenii care vin in zona comerciala, la piata, sa poata sa-si parcheze masina in mod civilizat si sa poate trece pe aici in mod absolut normal, astfel incat o deplasare la piata sa nu reprezinte un chin. 


Se facea si o concurenta neloiala fata de producatorii din piata, fata de cei care vin sa-si comercializeze produsele en-details, in comparatie cu cei care vand 
en-gros. Si din acest punct de vedere cred ca este o treaba foarte buna!”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin