Tragem un semnal de alarmă:cancerul de sân o problemă majoră în ROMÂNIA

Analiza critică a situației actuale a programului de screening al cancerului de sân din România, o evaluare a gradului de pregătire operațional a sistemului de sănătate din România pentru programul de screening al cancerului de sân, provocările în creșterea cunoștințelor populației cu privire la riscurile de cancer și cele mai bune practici sunt printre subiectele care au fost dezbătute la masa rotundă „Provocările screening-ului cancerului de sân în România”, organizată de Ambasada SUA în România și GE Healthcare.
La masa rotundă au fost prezenți reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Ministerului Sănătății, Parlamentului României, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Institutului Național de Sănătate Publică, precum și alți factori implicați.
Potrivit Planului Național de Combatere a Cancerului, cancerul de sân reprezintă o problemă majoră de sănătate publică în România, fiind cel mai frecvent cancer la populația feminină și principala cauză de mortalitate prin cancer la femei.
Potrivit Globocan, în anul 2020,  în România au fost diagnosticate 12.085 de cazuri noi de cancer de sân și au fost înregistrate 3.918 decese din cauza acestei afecțiuni. Numărul relativ mare de cazuri noi descoperite în stadii avansate ale bolii se explică prin lipsa unui program organizat de screening a populației pentru cancerul de sân și ineficiența screening-ului oportunist.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share