Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Transportul public local din Târgoviște se va extinde și în localitățile apropiate

În această dimineață a avut loc o conferință de presă, pe șantierul viitoarei autobaze, care va găzdui mijloacele de transport în comun din municipiul Târgoviște. Locația se află în zona fostului târg săptămânal (strada Calea Ialomiței), în apropierea Complexului Turistic de Natație, fostă bază Crizantema.

Modernizarea transportului public local este o investiție de 160 de milioane de lei și va fi ”o schimbare majoră”, așa cum a precizat edilul, și care urmărește în primul rând fluidizarea traficului în Târgoviște și încurajarea oamenilor să folosească mai des un mijloc de transport în comun. Deși se dorește din partea tuturor un trafic aerisit, ecologic,  rămâne de văzut dacă oamenii mai pot renunța la mașina proprie pentru a se deplasa cu unul din autobuzele moderne, care circulă deja pe străzile orașului.

Mai multe detalii ne-a oferit Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

”Ne aflăm pe șantierul de construcție a viitoarei autogări a municipiului Târgoviște, un proiect foarte complex care vizează pe de o parte costurile unei autobaze, dar și o stație de capăt, toate acestea în cadrul unui proiect de aproximativ 50 de milioane de lei (dar per total, transportul public local din Târgoviște, va beneficia de investiții de 160 de milioane de lei).

Spre finalul anului viitor ar trebui să fie încheiate lucrările la acest depou. Sunt 16.000 mp. În continuarea acestei parcele se va realiza și o parcare mare, tot pe fonduri europene, de natură să răspundă cerințelor unui nod de trafic și de călători, astfel încât în municipiul Târgoviște să se diminueze cotele de trafic, iar oamenii să-și lase mașina în această zonă, gratuit, și să utilizeze mijoacele de transport în comun care sunt foarte moderne.

Alte lucrări cuprinse in proiectul de modernizare a transportului public în comun:

  • un pod nou peste canalul din apropierea depoului
  • reabilitarea podului existent
  • reabilitarea unor străzi importante din municipiul Târgoviște, mai exact: Bulevardul Regele Carol, Mircea Cel Bătrân, strada Locotenent Stancu Ion, reabilitarea pasajului de lângă Pavcom,
  • strada Gării este deja in lucru, pasajul de la Pavcom la fel, la începutul anului viitor vor ajunge și noile stații de transport, iar impactul va fi imediat.
  • la fel va fi și cu implementarea sistemului de ticketing în autobuze
  • modernizarea stațiilor de călători din municipiul Târgoviște, vor fi stații independente din punct de vedere energetic.
  • vor fi softuri care vor contribui la fluidizarea traficului.
  • Se mai fac încă două stații de capăt, una în zona Oțelinox, și una în Microraion VI, unde este sediul operatorului de transport în prezent.

Va fi o schimbare majoră la infrastructura transportului local din municipiul Târgoviște, dacă acestor investiții le mai adăugăm și faptul că deja în Târgoviște circulă 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid și că mai avem semnat un contract de furnizare pentru încă 12 autobuze, putem spune că municipiul Târgoviște, în aproximativ un an și jumătate, se va bucura de unul dintre cele mai moderne sisteme de transport public local din România.

Pe programul operațional regional viitor vrem să extindem transportul public ecologic și în afara municipiului Târgoviște,

să creăm o zonă multifuncțională din mai multe unități administrativ teritoriale, sperăm să găsim înțelegere, pentru a putea achita mijloace de transport ecologice, și pentru aceste rute care sunt pe civitas. Chiar azi vom avea o discuție cu președintele Consiliului Județean pe acest subiect, care va atinge două obiective importante: mijloace de transport moderne și pentru zona periurbană a municipiului Târgoviște. Vrem să luăm cât mai multe Uat-uri în această Asociație, și vom diminua aglomerația, în contextul în care la această oră au intrat deja 14-15.000 de mașini, in intervalul 07:00 – 09:00. Este foarte mult și vrem ca prin modernizarea transportului local să încurajăm și utilizarea acestuia.

Vom avea transport public separat și pentru unitățile de învățământ, tot în cadrul unui proiect viitor

Vom avea microbuze electrice care vor asigura transportul exclusiv la unitățile de învățământ și acest lucru face parte din strategia de diminuare a cotelor de trafic. În momentul în care sunt cursuri, aglomerația este foarte mare, în principal la intrările în oraș și se poate rezolva foarte eficient printr-un sistem de transport public modern care să se ocupe de zona periurbana care depinde de municipiul Târgoviște, mai ales pentru locurile de muncă și școli.

În Târgoviște populația școlară reprezintă aproximativ un sfert din totalul locuitorilor. Peste 20.000 de copii, astfel că facem eforturi pentru a îmbunătăți infrastructura educațională și nu se poate face peste noapte. Se lucrează la încă două unități de învățământ, este vorba de Școala Matei Basarab (nr. 13) și Școala Tudor Vladimirescu (nr. 6), cu proiecte de aproximativ 20 de milioane de lei.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share