În ciuda neclarităților definiției finalului pandemiei și a tonurilor ei diferite, cu siguranță sfîrșitul anului 2022 a găsit societatea noastră desprinsă de necazurile ei. Și această bornă de trecere ne oferă îndrăzneala să privim pentru prima dată detașați filmul de groază pe care l-am trăit și să accentuăm câteva dintre calitățile pe care personajele principale, societatea românească și sistemul ei sanitar, le-au arătat de-a lungul lui, comenteaza un distins jurnalist.
Viața socială în pandemie, atît de ciudată în desfășurarea ei în perioadele de izolare și restricții, cu toate învrăjbirile aduse de coronavirus, nu a cunoscut violențe à la Tarantino. Compasiunea publică nu a obosit înainte de vreme, emoțiile contradictorii ale românilor au găsit un echilibru și am reușit să ieșim din cei doi ani cu un apetit sănătos pentru viitor, scrie autorul în Dilema Veche.
Nu voi cita mai mult pentru că nu merită atenția noastră. Ceea este cu adevărat valoros se află în inocența glumelor, în ”caterinca” lui Caragiale, acestea sunt adevăruri de nezdruncinat care nu vor putea fi contrazise niciodată.
Las spre analiza privitorului două scurte clipuri care au făcut înconjurul lumii, care sunt create atât la bogați cât și la săraci, indiferent de limbă, cultură și culoarea pielii.
Continuarea: Partea a doua, 52 de secunde
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Calendarul zilei 2 iunie. În 1896 Guglielmo Marconi primeşte patentul pentru noua sa invenţie- radioul
Participare la sfințirea troiței din curtea Inspectoratului de Jandarmi Timiș
Atelier de lucru RESILIENCE la Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara