Miercuri, 19 ianuarie, Tribunalul Municipiului București (TMB) a admis acțiunea a șapte studenți, apărați de către avocatul Ana Corina Săcrieru și a suspendat decizia Consiliului de Administrație a Universității București, prin care instituția a decis să permită accesul în sălile de examene doar studenților care au certificat de v̫a̫c̫c̫i̫n̫are (verde) sau teste negative rapide, vechi de maximum 24 de ore.
Pe lângă această victorie pentru accesul neîngrădit la educație, sentința este importantă și pentru că reprezintă recunoașterea juridică a faptului că v̫a̫c̫c̫i̫n̫urile anti-c̫o̫v̫i̫d̫ prezintă riscuri.
Foarte important este și faptul că – după cum universitatea însăși recunoaște – instituția de învățământ superior nu are suficienți bani încât să asigure testarea gratuită anti-C̫o̫v̫i̫d̫, fapt ce pune o povara financiară nejustificată pe umerii studenților, mai explică magistratul, scrie Luju.
Spania spune STOP certificatului verde. Cazurile de coronavirus au explodat după vaccinare
În motivarea judecătorului Petrică Erebacan, magistratul subliniază că nu există niciun studiu că v̫a̫c̫c̫i̫n̫urile respective ar opri transmiterea c̫o̫r̫o̫n̫a̫v̫i̫r̫u̫sului.
Judecătorul folosește chiar un document elaborat de Universitatea București, o analiză SWOT din sтʀᴀтᴇԍιᴀ de Dezvoltare a Universității în care se menționează, la rubrica ‘Puncte tari’, între altele, că „a fost întotdeauna prima tribună de promovare a democrației și libertății și ultima redută de apărare a valorilor și principiilor statului de drept”, pentru a arăta că instituția „nu a fundamentat cu argumente științifice, academice, decizia adoptată care îngrădește dreptul la învățătură al studenților”.
sursa: live48times.com
Acum studentii ar trebui sa le faca plangere penala membrilor Consiliului de Administrație a Universității București.