Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Un nou certificat ”verde” – Verificați în ce țări aveți nevoie de el. OMS a anunțat reintroducerea lui pentru libera circulație

Înainte de a face rezervare pentru vacanță și de a intra în altă țară, verificați site-ul MAE întrucât este posibil să aveți nevoie de certificat verde pentru libera circulație. OMS și UE au picat de acord ca din această lună, iunie 2023, să reintroducă un certificat verde asemănător celui din perioada 2021-2022.

Un nou certificat ”verde”

Un nou “certificat verde” va fi implementat la nivel global! OMS și UE au semnat parteneriatul istoric

Marți, Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană au anunțat că au semnat un parteneriat istoric prin care la nivel global va fi implementat un sistem, preluat după modelul certificatului verde, pentru “facilitarea libertății la nivel global de circulație”.

“În iunie 2023, OMS va prelua sistemul UE de certificare digitale privind COVID-19 pentru a institui un sistem global care va contribui la facilitarea mobilității globale și la protejarea cetățenilor din întreaga lume de amenințările actuale și viitoare la adresa sănătății. Acesta este primul element constituit al Rețelei mondiale de certificare a sănătății digitale, care va dezvolta o gamă largă de produse digitale pentru a asigura o sănătate mai bună pentru toți”, potrivit Comisia Europeană.

Un certificat cu toate datele personale

Faptul că se instituie o astfel de tehnologie este o problemă în sine.Aceștia au spus că în primă fază va fi folosit pentru a dovedi o anumită formă de vaccinare, după care, citez “certificat de vaccinare”, după care va fi folosit pentru un fel de dosar al pacientului, adică, toate datele sale persoanele, individuale, vor fi accesate”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Potrivit Comisiei Europene, OMS va prelua luna aceasta sistemul UE de certificate digitale pentru COVID-19 pentru a crea un nou sistem global care să ajute oamenii din întreaga lume să călătorească în timp ce își protejează sănătatea. Oficialii europeni nu vor să se oprească aici, însă.

Ei au anunțat că acest sistem este doar primul element dintr-o viitoare rețea mondială de certificare a sănătății, din care vor face parte mai multe produse digitale care să asigure o sănătate mai bună.

Citește și:

Lista miniștrilor guvernului Ciolacu

Profesorii nu sunt și nu acceptă să fie asistați sociali

Manipularea diagnosticelor pentru profit. Marele scandal al asigurărilor de sănătate

Distribuie acest articol Oficial Media
Share