Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Unitatea si Solidaritatea, FAPTELE nu vorbele, pot schimba România!

PUSL Timiș a organizat, sâmbătă, 18 noiembrie, conferința județeană de alegeri, în cadrul căreia Titu Bojin a fost ales în funcția de președinte.

Cu o experiență în administrație de aproape două decenii, ca primar și președinte de consiliu județean, Titu Bojin este un nume bine cunoscut timișenilor.

Timișul deschide, astfel, șirul alegerilor interne din PUSL, pentru ca, la anul, umaniștii să fie pregătiți să participe, prin forțe proprii, la toate alegerile care vor avea loc

În debutul conferinței, a fost organizată dezbaterea „Viitorul României în viziunea umanistă”, moderată de europarlamentarul PUSL Maria Grapini.

”Numai uniți și în solidaritate și implicați, putem să facem o viață mai bună pentru noi și pentru întreaga țară, fiindcă nimic nu e mai important pe acest pământ decât omul. De aceea,  trebuie să respectăm valorile și să avem om potrivit la locul potrivit, trebuie să avem fapte și nu vorbe și trebuie să alegem după ce au făcut oamenii, nu după ce spun că vor face.

Trebuie să impunem o lege, ca în America. Acolo,  politicienii care au promis în campanie că fac asta-asta- asta, au fost votați de oameni și la finalul mandatului, nu au făcut nimic din ce au promis sunt amendați, fiindcă este o minciună. Cred în dialog, în comunicare cu toată societatea, pentru a găsi soluțiile cele mai bune pentru oameni. Peste 500 de participanți au fost  la Conferința “Viitorul României în viziunea umanistă “ urmată de alegerea conducerii filialei judetene a PUSL. Mulțumesc invitaților și delegaților prezenți. Mulțumesc doamnelor si domnilor deputați prezenți, multumesc ONG-urilor prezente: AFAR, OADOR, pensionarilor, mulțumesc reprezentantilor partidelor politice, mulțumesc colegilor din Arad, Argeș, Alba,Caraș,  Cluj, Hunedoara, Prahova, DEMNITATE, ONOARE, CURAJ. PUSL ÎN TIMIȘOARA, MÂINE-N TOATĂ ȚARA!  ” a transmis europarlamentarul român.

Potrivit președintelui Titu Bojin, o țintă de 7% la alegerile locale de anul viitor este o țintă realistă, în contextul în care numărul membrilor activi ai PUSL în Timiș a crescut constant în ultima perioadă.

„Filiala județeană Timiș a ajuns la 82 de organizații în 99 de comune și numărul membrilor activi a crescut la aproape 1.100, dintre care peste 200 sunt în cadrul PUSL Timișoara. Obiectivul PUSL Timiș este să atingă procentul de 7% la alegerile din 2024 la nivel local, ceea ce înseamnă 2-3 consilieri județeni. De asemenea, președintele nou ales, Titu Bojin este convins că PUSL va avea 7-8 primari în Timiș și consilieri locali în jumătate dintre localități.

Alături de umaniștii din Timiș, au fost Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, și deputatul Steluța Cătăniciu, președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților, care le-au transmis celor prezenți mesaje de unitate și susținere pentru 2024, un an cu o importanță deosebită pentru viitorul României.

 În cadrul conferinței  au fost prezentate și proiectele de lege ale Partidului Umanist Social Liberal care sunt în număr de cinci:

  1. Inițiativa cetățenească pentru confiscarea averilor ilicite.

PUSL strânge semnături pentru susținerea inițiativei legislative a cetățeanului, privind recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate. De aceea cetățenii sunt îndemnați să semneze pentru susținerea inițiativei legislative.

Mesajul este clar te-ai săturat să muncești cinstit și să plătești taxe și impozite,  până la ultimul bănuț să fii privit ca un fraier?

Hoții și șmecherii trebuie să răspunda în fața legii cu propria libertate, atunci când se opun confiscării averilor detinute de ei ilegal în țară și în străinătate. Statul și justiția să își facă datoria până la capăt. Banii hoților, înapoi oamenilor cinstiți din România. Să fie ridicate creșe școli, grădinițe, spitale.

   2.Proiect de lege pentru încurajarea societăților comerciale în vederea angajării pensionarilor.

   3.Proiect de lege pentru achiziționarea prioritară a produselor alimentare autohtone.

     4.Înființarea fondului de solidaritate pentru construcția de locuințe pentru tinerii români.

 5. Modificarea Codului de Procedură Fiscală prin instituirea unui tratament legal în fața ANAF atât pentru stat, cât și pentru cetățeni.

                                                                                   Mesajul conferinței și al PUSL:

Te-ai săturat să fii umilit în propria ta țară? Te-ai săturat să fii supus abuzurilor și nimeni să nu-ți ia apărarea?

Te-ai săturat ca unii să se îmbogățească fără muncă?

Te-ai săturat ca părinții și bunicii tăi să fie nevoiți să aleagă între a-și cumpăra medicamente sau mâncarea?

Te-ai săturat de abuzurile statului împotriva cetățenilor săi?

Atunci oamenii trimiși în parlament sau  guvern de partidele politice să fie competenți pe principiul omul potrivit la locul potrivit.

Bunicii și părinții noștri au dreptul la o viață decentă pe care noi trebuie să le o asigurăm.

Produsele alimentare românești sunt mai proaspete și mai sănătoase. De aceea să le consumăm cu prioritate.

Tinerii trebuie să aibă curajul și responsabilitatea de a decide pentru viitorul țării.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin