Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Europa și America de Nord pot apăra valorile noastre democratice”

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a mulțumit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru buna colaborare,  la o întâlnire pe care a avut-o, zilele trecute, cu membrii Colegiul Comisarilor UE de la Bruxelles.

Acesta a declarat că ”ambele organizații au multe în comun, împărtășind aceleași valori și confruntându-se cu aceleași provocări(…)   NATO și UE au făcut mai mult împreună în acest an, inclusiv lucrând pentru stabilitatea durabilă în Balcanii de Vest, combaterea dezinformarii și promovarea parteneriatului lor strategic în domenii precum mobilitatea militară, cibernetică și spațiul”.

 

NATO și UE au semnat în ianuarie o nouă declarație comună,  pentru a aborda o gamă mai largă de probleme, inclusiv concurența geostrategică în creștere, reziliența și protecția infrastructurii critice. De asemenea, au înființat un grup operativ NATO-UE pentru reziliența infrastructurii critice pentru a reduce vulnerabilitățile și dependențele de regimuri autoritare precum Rusia și China; și pentru a crește rezistența lanțurilor de aprovizionare și a tehnologiei. Secretarul general a spus că războiul din Ucraina demonstrează necesitatea intensificării producției industriale de muniție  și a salutat eforturile UE de a crește capacitatea de producție și achizițiile comune.

”Pe măsură ce instabilitatea crește odată cu războaiele brutale din Ucraina și Orientul Mijlociu, amenințarea continuă a terorismului, o criză climatică și regimuri autoritare care amenință ordinea internațională, avem nevoie de instituții puternice precum NATO și Uniunea Europeană. Împreună, Europa și America de Nord pot apăra valorile noastre democratice, pot menține oamenii în siguranță și națiunile noastre puternice” a conchis secretarul general al NATO.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin