Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Urmează să-ți schimbi locuința ? Sfaturi utile pentru o relocare cât mai eficientă

Mutarea într-o altă casă este un pas important pentru întreaga familie.

Schimbarea locuinței este un eveniment major pentru toți membrii familiei. Fie că pleci din casa părintească într-o chirie, ești noul proprietar al unui apartament sau ți-ai luat casa mult visată, relocarea are nevoie de organizare în detaliu. Deși la început pot părea copleșitoare, mutările se realizează astăzi mult mai ușor și eficient, comparativ cu anii trecuți. În articolul următor, îți propunem câteva sfaturi simple, dar utile, dacă urmează să schimbi adresa, pentru ca totul să decurgă fără probleme.

1. Începe cu pași mici, dar siguri

Dacă partea în care strângi toate lucrurile din casă îți dă bătăi de cap, aplică un principiu simplu: sortează – împachetează – etichetează. Cu cât așezi obiectele și hainele mai eficient acum, cu atât îți va fi mai ușor la despachetat. Procedează la fel pentru fiecare încăpere din locuință și vei observa că este mai ușor decât crezi să te pregătești de relocare. Nu încerca să împachetezi totul într-o singură zi! Alocă suficient timp pentru fiecare etapă în parte.

2. Lasă partea grea în seama specialiștilor

Dacă în prima fază îți dai seama că te descurci pe cont propriu, pentru mutarea și transportul mobilierului este nevoie de externalizarea serviciilor. Concret, apelează la o firma de mutari ca să rămâi în grafic, datorită echipelor profesioniste, gata să răspundă solicitărilor tale. Relocarea obiectelor grele sau pieselor complexe de mobilă trebuie gestionată de muncitori calificați în domeniu. De asemenea, transportul de la o locație la alta se efectuează cu autoutilitare speciale, mașini și camioane de tonaje diferite, totul într-un singur drum.

3. Organizează noul spațiu după bunul plac

Odată ce firma de mutari Bucuresti a dus cu bine încărcătura la destinație și, la cerere, a fixat mobilierul pe poziția indicată, noua casă începe să prindă contur. Acum este momentul să conturezi totul și mai bine, transformând o casă în acasă. Este foarte important ca încă de la început să reorganizezi obiectele și să nu amâni prea mult despachetatul și acomodarea. Acordă prioritate locurilor precum zona de pregătit masa, grupul sanitar sau camera copilului, respectiv dormitorul. Aplică același principiu al organizării eficiente pentru o casă primitoare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">