Ieri, Consiliul Local Municipal Targoviste, a aprobat in sedinta ordinara proiectul de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare si utilizare a locurilor de joaca din Municipiul Targoviste.
Orasul nostru beneficiaza de 39 de locuri de joaca. Stim cu totii ca acestea nu sunt folosite intotdeauna asa cum ar fi necesar. Zilnic sunt locul de intalnire al tinerilor teribilisti cu varste intre 16-18 ani care-si petrec timpul in aceste spatii lasand in urma lor resturi menajere. Pe langa acest fapt, comportamentul lor este unul ce se abate de la normele de utilizare ale unui loc de joaca destinat copiilor sub 14 ani.
Regulamentul de organizare si utilizare a locurilor de joaca a fost aprobat prin hotararea Consiliului Local inca de acum patru ani, din data de 30.09.2010. La acest regulament s-a venit cu modificari, astfel incat pe langa obligatiile ce revin primariei si administratorului, a fost prevazut si un regulament de exploatare si de asemenea sanctiunile cu privire la incalcarea acestuia.
La inceputul anului viitor, din momentul in care vor fi afisate si placutele cu regulamentul de organizare si utilizare a locurilor de joaca, cei care nu-l vor respecta vor fi sanctionati de catre Politia locala.
In vara acestui an s-a dorit atat de catre primaria Targoviste cat si de SC Municipal Construct S.A. fundamentarea HCL 205/30.09.2010 privind regulamentul de organizare si utilizare a locurilor de joaca iar pe 30 septembrie iata ca proiectul s-a aflat pe masa de lucru in sedinta de Consiliu local si a fost aprobat cu unanimitate de voturi.
Primarul orasului Targoviste, Ciprian Prisacaru ne-a spus ca:
“In urma eforturilor financiare pe care noi le facem, atat executivul primariei municipiului Targoviste, SC. Municipal Construct, Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat cat si al celor de intretinere a acestor spatii, am ajuns la concluzia ca trebuie sa elaboram un regulament de folosinta destinat locurilor de joaca. Speram ca si targovistenii sa fie mai receptivi si civilizati in folosirea acestor spatii. Vor fi panouri la fiecare loc de joaca incepand de anul viitor, dupa ce aceste spatii vor fi reevaluate si refacute.
Stiam ca aceste locuri sunt folosite de catre parinti cu copii mici si am vrut ca acestia sa se simta in siguranta si intr-un mediu curat si decent.”
De asemenea, Stanciu Mihail, directorul general al S.C Municipal Construct S.A. si administratorul acestor parcuri, ne-a mai declarat ca:
“In prezent exista un regulament privitor la locurile de joaca din oras, dar care lasa loc interpretarilor, pentru ca nu existau sanctiuni certe, iar tinerii isi permiteau in acest fel sa nu respecte regulile. Am incercat sa evitam in a permite accesul tinerilor peste 16 ani in aceste locuri tocmai pentru ca acesti adolesecenti creeaza cele mai mari probleme. Am prevazut noi sanctiuni care speram sa ridice gradul de civilizare ale celor ce vor intra in aceste spatii iar partea de sanctiuni va reveni Politiei locale.”
Mentionam ca a crescut si limita de varsta de la 14, la 16 ani a tinerilor care puteau intra in aceste spatii.
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
Coșul minim lunar în 2024 pentru o persoană singură depășeste 3800 de lei. O familie cu doi copii plătește aproape 10.000 de lei
Registrul Auto Român are un nou angajat, Chatbotul RAReș care va răspunde la întrebări 24 de ore din 24
Aproape de comă alcoolică șoferul unui autocar a fost prins pe Autostrada București – Pitești de Poliția Găești
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
FESTIVALUL VEVERIȚELOR de la Buziaș EDIȚIA VIII
Cum tratam pe cai naturiste hipotiroidismul?
Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei din Munţii Orăştiei