Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Utilizarea spatiilor de joaca intr-un mod civilizat

imp

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieri, Consiliul Local Municipal Targoviste, a aprobat in sedinta ordinara proiectul de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare si utilizare a locurilor de joaca din Municipiul Targoviste.

Orasul nostru beneficiaza de 39 de locuri de joaca. Stim cu totii ca acestea nu sunt folosite intotdeauna asa cum ar fi necesar. Zilnic sunt locul de intalnire al tinerilor teribilisti cu varste intre 16-18 ani care-si petrec timpul in aceste spatii lasand in urma lor resturi menajere. Pe langa acest fapt, comportamentul lor este unul ce se abate de la normele de utilizare ale unui loc de joaca destinat copiilor sub 14 ani.

Regulamentul de organizare si utilizare a locurilor de joaca a fost aprobat prin hotararea Consiliului Local inca de acum patru ani, din data de 30.09.2010. La acest regulament s-a venit cu modificari, astfel incat pe langa obligatiile ce revin primariei si administratorului, a fost prevazut si un regulament de exploatare si de asemenea sanctiunile cu privire la incalcarea acestuia.

La inceputul anului viitor, din momentul in care vor fi afisate si placutele cu regulamentul de organizare si utilizare a locurilor de joaca, cei care nu-l vor respecta vor fi sanctionati de catre Politia locala.

In vara acestui an s-a dorit atat de catre primaria Targoviste cat si de SC Municipal Construct S.A. fundamentarea HCL 205/30.09.2010 privind regulamentul de organizare si utilizare a locurilor de joaca iar pe 30 septembrie iata ca proiectul s-a aflat pe masa de lucru in sedinta de Consiliu local si a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Primarul orasului Targoviste, Ciprian Prisacaru ne-a spus ca:10683039_10204021632593951_311192385_o

In urma eforturilor financiare pe care noi le facem, atat executivul primariei municipiului Targoviste, SC. Municipal Construct, Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat cat si al celor de intretinere a acestor spatii, am ajuns la concluzia ca trebuie sa elaboram un regulament de folosinta destinat locurilor de joaca. Speram ca si targovistenii sa fie mai receptivi si civilizati in folosirea acestor spatii. Vor fi panouri la fiecare loc de joaca incepand de anul viitor, dupa ce aceste spatii vor fi reevaluate si refacute.

Stiam ca aceste locuri sunt folosite de catre parinti cu copii mici si am vrut ca acestia sa se simta in siguranta si intr-un mediu curat si decent.”

De asemenea, Stanciu Mihail, directorul general al S.C Municipal Construct S.A. si administratorul acestor parcuri, ne-a mai declarat ca:10715698_10204021633713979_920611907_n

In prezent exista un regulament privitor la locurile de joaca din oras, dar care lasa loc interpretarilor, pentru ca nu existau sanctiuni certe, iar tinerii isi permiteau in acest fel sa nu respecte regulile. Am incercat sa evitam in a permite accesul tinerilor peste 16 ani in aceste locuri tocmai pentru ca acesti adolesecenti creeaza cele mai mari probleme. Am prevazut noi sanctiuni care speram sa ridice gradul de civilizare ale celor ce vor intra in aceste spatii iar partea de sanctiuni va reveni Politiei locale.”

Mentionam ca a crescut si limita de varsta de la 14, la 16 ani a tinerilor care puteau intra in aceste spatii.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin