Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Valea Jiului se dezvoltă prin Europa”

PROIECTUL  imițiat de un ong  își propune să răspundă obiectivului Comisiei Europene,  prin promovarea valorilor europene și politicii de coeziune a Uniunii Europene în regiunea aflată în tranziție Valea Jiului  și de-a lungul unui an, se vor implementa mai multe activități,  întâlniri de tip conferință Euro-Talk, cu un program pe tematici de interes în ceea ce privește politica de coeziune,  de informare și diseminare, promovarea în mass-media locală și județeană a politicilor de coeziune și mecanismele de suport european în dezvoltarea Văii Jiului, precum și modernizarea platformei Invest in Jiu Valley. Rezultatele proiectului vor contribui la îmbunătățirea nivelului de conștientizare a cetățenilor și a entităților interesate relevante, la nivel regional, cu privire la importanța politicii de coeziune pentru dezvoltarea tuturor regiunilor Uniunii Europene. Proiectul „Valea Jiului se dezvoltă prin Europa” este implementat de către Asociația Umanitara Kandila,  iar valoarea totală a acestuia este de 137.816 euro, din care  80% reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Comisiei Europene. În cadrul proiectului, la finele săptămânii trecute au fost organizate mai multe evenimente, care s-au derulat pe parcursul a trei zile.

”Sâmbătă, 29 aprilie, în cartierul  Dallas – Vulcan, a fost  organizat un prânz comunitar împreună cu partenerii noștri de la Asociația Copii pentru Viitor. Activitateaa  combinat ateliere educaţionale cu gătitul şi servitul mesei în comunitate cu scopul de a reduce sărăcia extremă, risipa alimentară, și de a implica comunitatea. Masa comunitară va fi urmată de la ora 17:00 de o dezbatere ce va avea în centru unul dintre cele mai importante principii europene, când vine vorba de comunități aflate în tranziție, și anume ”Nu lăsăm pe nimeni în urmă” (leaving no one behind). Invitați la acest eveniment sunt specialiști ai serviciilor sociale din comunitățile Văii Jiului precum și reprezentanții autorităților publice locale. Dezbaterea va avea loc în clădirea bisericii Ancora din cartierul Dallas.  În ultima zi a lui Prier, pe Poteca turistică tematică ”Podul natural din Scocul Urzicarului” alături de Asociația Umanitară Kandila și invitații acesteia.  Am povestit despre biodiversitate, despre potențialul turistic al Văii Jiurilor, despre dezvoltarea și promovarea turismului și bineînțeles,  am vizitat imensul pod natural din Scocul Urzicarului. Totul s-a încheiat cu o masă câmpenească și cu promisiunea de a reveni în stațiunea turistică Uricani. Luni, 1 mai, de la ora 16:30, în cadrul ansamblului de la Mina Petrila (clădirea vechiului dispensar) au avut  loc ateliere interactive,  urmând unul din principiile de bază ale Uniunii Europene și anume ”Unitatea în diversitate”.

Invitați au fost Mihai Danciu și Ioan Dorel Şchiopu, și s-a vorbit despre cum suntem uniți, dar în același timp diferiți, atât în Vale, cât și în context european. Știați că în Valea Jiului, de-a lungul timpului, au fost atrași de cărbune maghiari, cehi, italieni, sârbi sau austrieci, iar în perioada comunistă aici au fost aduși oameni din toate colțurile țării?  Ei bine, acesta e doar unul din motivele pentru care,  Valea noastră este atât diversă și bogată  Dezbaterea s-a încheiat cu o discuție despre imaginea actuală a zonei și despre cum poate fi îmbunătățită pe viitor, deoarece Valea Jiului este una vibrantă și mereu surprinzătoare!” au concluzionat organizatorii.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share