Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Valentina Popa, candidat Pro România Dâmbovița la Primăria Răcari

Valentina Popa este candidatul Pro România Dâmbovița la funcția de primar al orașului Răcari. Fost consilier local, profesor de limba română, în prezent consilier parlamentar la Cabinetul senatorului Adrian Țuțuianu, spune că a luat decizia de a candida la Primăria Răcari convinsă fiind că localitatea ”poate fi transformată într-un oraș, în adevăratul sens al cuvântului, și nu doar prin prisma unor taxe și impozite considerabile!”.

Senatorul Adrian Țuțuianu i-a promis tot sprijinul în perioada următoare și a expus anumite nemulțumiri față de modul în care actualul primar a ”gospodărit” un oraș care în prezent, ”este o rușine pentru județul Dâmbovița”.

”Orașul Răcari este departe de a întruni condițiile minime pentru un oraș din cauza infrastructurii și a dotărilor, este în urma multor comune din zonă. Răcari este astăzi dominat de interesele unei camarile, strânse în jurul actualului primar, care a blocat dezvoltarea. Este o rușine să te duci să stai pe baltă când orașul nu are apă, nu are canal, nu există stație de epurare. Tot ce curge de la blocuri se duce în subsoluri. S-a infestat toată zona și pânza freatică, toate șanțurile din zona centrală sunt pline de dejecții. Este un oraș unde nu există Casă de Cultură, Cinematograf, Școala principală din centru nu are condiții minime de studiu. Un oraș cu peste 70% din drumurile comunale neasflatate, iar singurele asfaltări de succes sunt cele care duc la terenurile administrate de acest primar lipsit de caracter și de viziune pentru dezvoltarea unui oraș. Foștii mei colegi din PSD sunt pe un blat cu actualul primar. Cei care au credințe de stânga să vină alături de Valentina Popa, pentru că este singura soluție. Vreau să schimbăm în bine în următorii 4 ani fața acestui oraș.” a precizat Adrian Țuțuianu, președinte Pro România Dâmbovița, în conferința de presă de prezentare a candidaților la funcția de primar.

Valentina Popa, declarații pe larg:

Lista noastră de priorități pentru orașul Răcari cuprinde aspecte de maximă importanță:

 • Extinderea rețelei de apă;
 • Rețea de canalizare, stație de epurare;
 • Amenajarea Centrului Civic al localității, modernizând zona centrală, zona Primăriei, parcurile, școlile, anveloparea blocurilor;
 • Înființarea Centrului Cultural Răcari prin modernizarea și extinderea fostului cinematograf;
 • Asfaltarea străzilor, șanțuri dalate, poduri și podețe, piste de biciclete în zonele unde este posibil acest lucru;
 • PRO ROMÂNIA va asfalta toate străzile care necesită acest lucru, nu doar pe cele unde locuiesc angajații Primăriei, medicul de familie sau consilierii locali ai partidului aflat la putere! Astfel de STRATEGII POLITICE nu mai reuşesc să-i păcălească pe oamenii care s-au săturat ca Administrația Locală să-şi vadă doar propriile interese, ȋn detrimentul beneficiului cetățenilor!
 • Punerea ȋn valoare a moştenirii culturale istorice, a domeniului Ghica din Ghergani şi introducerea acestuia ȋn circuitul de turism cultural național;
 • Bază sportivă modernă;
 • Centru complex de sănătate publică (dispensare);
 • Iluminat public modern;
 • Dezvoltarea unei baze de agrement;
 • Transport public, şcolar;
 • Digitalizarea administrației publice şi a educației;
 • Atragerea de noi investitori şi crearea locurilor de muncă, avȃnd ȋn vedere tendința oamenilor de a se muta la țară, la case;
 • Faptul că Răcari se află pe DN 71, la doar 39 km distanță de Bucureşti, constituie un avantaj.
 • Identificarea de soluții pentru acordarea de teren tinerilor, ȋn vederea construcției de locuințe;
 • Demersuri ANL ȋn vederea construcției de locuințe pentru tineri şi pentru persoanele de etnie romă.

Ȋn ceea ce priveşte situația ȋnvățămȃntului ȋn perioada pandemiei, la nivelul aşa-zisului ,,ORAŞ” Răcari, vreau să vă aduc ȋn atenție faptul că există familii care nu au avut posibilitatea să le ofere copiilor mijloacele necesare, astfel ȋncȃt aceştia să participe la cursurile on-line. Conducerea Primăriei ar fi trebuit să se preocupe mai mult de acest aspect, ȋn niciun caz să-l neglijeze, aşa cum s-a ȋntȃmplat!

Ȋn ultima perioada, am fost zilnic pe teren, printre oameni

M-au cutremurat cuvintele unui bătrȃnel care, cu lacrimi ȋn ochi, ȋmi spunea că, ȋn zadar aşteaptă să-şi vadă nepotul. Nu toți au maşini personale pentru a putea parcurge o distanță de 8, 9 sau chiar 10 km pentru a veni să-şi viziteze rudele ȋmbătrȃnite de vreme. I-am spus persoanei ȋn cauză că ştiu ce sacrificiu presupune acest lucru, avȃnd ȋn vedere că şi eu, cȃnd eram elevă a Liceului Teoretic Ion Ghica din Răcari, mergeam zilnic 3 ore pe jos, pentru a putea participa la cursuri. Nu aş putea fi nepăsătoare ȋn fața unor probleme de acest gen! Şi ȋn momentul ȋn care domnul senator Adrian Țuțuianu va reveni la conducerea Consiliului Județean Dȃmbovița, vom avea tot sprijinul necesar pentru a soluționa şi această problemă legată de transportul public.

Sunt o fire ambițioasă şi o luptătoare!

Tocmai de aceea le promit cetățenilor că voi face tot ce ȋmi stă ȋn putință pentru ca Răcari să devină acel oraş modern pe care ni-l dorim cu toții!
Voi fi alături de ei de fiecare dată cȃnd ȋmi vor solicita ajutorul…şi nu numai!
Ȋi asigur de tot sprijinul şi respectul meu! Pentru că suntem PRO ROMȂNIA şi ȚINEM DOAR CU ROMȂNIA!
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu vom reuşi să facem astfel ȋncȃt să fie MAI BINE PENTRU RĂCARI! Vă mulțumesc!”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share