30/11/2021

Victorie clară. Scorul putea să ia proporții astronomice. S-au ratat ocazii cu duiumul

FC Aninoasa a găsit din nou cheia succesului în campionat după două înfrângeri consecutive. Echipa din vecinătatea Târgoviștei a obținut o victorie cu ACS Șirineasa, cu scorul de 2-0.

Elevii lui Cristi Bălașa și-au asigurat toată zestrea de puncte cu vâlcenii în prima repriză. După un început foarte bun de joc, Aninoasa a deschis scorul prin Maican (9), în urma unei execuții pretențioase din marginea careului. “Trasorul” acestuia a intrat în poartă cu ajutorul barei laterale, după ce a fost bine plasat în stânga lui Teodorescu. Cernea et compania au majorat scorul cu „lanterna” seriei pe final de repriză. Calofir a șutat fără speranțe în poarta vâlceană, după ce s-a desprins dintre apărătorii adverși (43). Tot în prima repriză, Aninoasa a mai avut posibilitatea de a mai înscrie. Dar Călinescu (3), Neaga (4), Cernea (8), Maican (15, 44), Calofir (24) și Marina (24) au irosit cu nonșalanță ocaziile avute. Trupa lui Bălașa a arătat un fotbal spectaculos și în actul secund, dar golul a lipsit cu desăvârșire.

Ocazii multe

La fel ca în ultimele două jocuri, Aninoasa și-a creat numeroase faze de poartă, dar acestea au rămas nefructificate pe tabelă. În debutul reprizei a doua, Maican a expediat mingea în transversală din 7-8 metri, în urma unei faze lucrate ca la carte (49). Până la final, dintre componenții Aninoasei și-au mai încercat norocul la buturile lui Teodorescu, Grigorescu (54), Cernea (67), Marina (71, 85) și Calofir (81), dar nici unul nu a mai găsit ținta căutată. De partea cealaltă, vâlcenii nu au avut nici un șut pe spațiul porții lui Bărboiu, iar Marin (3), Horumbă (13), Neacșu (65), Marinescu (66) și Preda (77) au trimis de fiecare dată, pe lângă sau peste.

S-a apropiat de podium

În urma succesului cu Șirineasa, Aninoasa s-a apropiat din nou de podium, urcând pe locul 4, cu 30 de puncte strânse. Următorul meci pentru echipa de lângă Târgoviște va fi, în deplasare, în compania lui CS Mioveni II, programat în Vinerea Mare a Paștelui.

FC Aninoasa – ACS Șirineasa 2-0 (2-0)
Marcatori: Maican (9), Calofir (43).
Aninoasa: Bărboiu – Marina, Neaga, Coman – Călinescu, Grigorescu, Ștefan, Cernea (81 Enescu) – Neguț (75 Dinu), Maican (61 Pahonțu), Calofir (86 Rusu). Antrenor: Cristian Bălașa.
Șirineasa: Teodorescu – Lăzărescu, Popescu, Neacșu, Răcăreanu – Horumbă (50 Tilioiu), Constantinescu (46 Preda), Ciocotoiu (60 Chiripuș -65 Marinescu), L. Săraru – Marin, Tomescu. Antrenor: Gabriel Mangalagiu.
Stadion “Comunal” – Aninoasa. Spectatori: 200.
Au arbitrat: Sergiu Anton (București) – Lucian Țuțu (Tărlungeni), Claudiu Șchiopet (Brașov). Observatori FRF: Cătălin Cotora (Craiova) și Marian Mihail (București).
Cartonașe galbene: Călinescu (20), Cernea (63)/ Popescu (32), Ciocotoiu (34), Horumbă (40).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share