Vinul rose, alegerea perfectă pentru cine elegante

Vinul este mai mult decât o simplă băutură, acesta este considerat un aliment care nu se consumă pur şi simplu. Un vin bun se degustă, se înţelege şi trebuie apreciat la adevărata sa valoare. Atunci când vorbim despre licoarea preferată deopotrivă de oameni şi zei, cea mai simplă clasificare este în sortimentele albe şi roşii. Însă cum în lumea vastă a vinului totul este despre nuanţe şi subtilităţi, între cele două tipuri atât de apreciate se mai află unul la fel sofisticat – vin rose.

Vinul rose

Cunoscătorii ştiu că rose este un vin cu personalitate, cu o gamă bogată de arome. S-ar putea crede că acest tip de vin este destul de recent apărut, însă istoria sa este la fel de veche precum cea a viţei de vie. Primele licori create din boabele gustoase de strugure au fost sub forma a ceea ce numim astăzi vin rose. Ulterior, când tehnologia şi cunoştinţele din domeniul oenologiei au avansat, s-a trecut la colorarea sau pigmentarea mai puternică a binecunoscutei băuturi. Însă chiar şi aşa, nu s-a renunţat la acest vin de culoare pală, fructat şi uşor.

 

Dar nici vinurile rose nu sunt toate la fel, pentru simplul fapt că fiecare poartă amprenta locului unde au fost preparate. Iar acele influenţe specifice le face atât de speciale şi căutate. Ca să dăm doar un exemplu, un vin pinot rose întâmpină pe cel care îl degustă cu notele sale de fructe de pădure roşii. Acestea parcă ar concura cu aroma unică a florilor de bujor ce se „varsă” în gustul specific de pomelo roz. Textura sa moale îl va determina pe consumator să îl aleagă din nou pentru cine elegante, dar şi festive.

 

Desigur că vinul poate fi consumat ca atare, însă atunci când este asociat cu mâncarea potrivită, înnobilează întreaga experienţă culinară. Combinaţia dintre preparate pe bază de peşte sau fructe de mare şi vin rose nu dă niciodată greş. O masă cu populara pizza sau paste devine mult mai interesantă dacă are alături şi un pahar de vin din acelaşi sortiment. Aperitivele şi deserturile pot deveni cu atât mai gustoase dacă sunt servite alături de un vin rose de calitate, la temperatura potrivită, de regulă rece.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share