09/05/2021

Visul unei nopți de iarnă la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Visul unei nopți de iarnă la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

MIERCURI, 6 februarie 2019, de la ora 19.00, Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște vă invită la cel mai aDORabil spectacol, ”Visul unei nopţi de iarnă”, de Tudor Muşatescu, regia Mihai Constantin Ranin. Nu ratați ocazia de a vă întâlni cu actrița Lavinia Pele, nominalizată la secțiunea Debut în cadrul Galei Premiilor UNITER 2017 pentru rolul ”Doruleţ”.

Tot astfel cum există ritmuri ale naturii, există anotimpuri ale fiinţei. Fiecare venire a iernii marchează, simbolic, ieşierea din realitatea cotidiană şi intrarea în dimesiunea onirică. Visul este unul dintre cele mai puternice mecanisme creatoare ale umanităţii, întrucât permite accesul în spaţiul valorilor arhetipale, în starea de ne-ascundere a fiinţei, în care toate lucrurile există în stare potenţială şi pot fi transformate, prin intenţie, în realitate imediată.

Visul unei nopți de iarnă la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

O astfel de poveste trăiesc şi personajele din “Visul unei nopţi de iarnă”, de Tudor Muşatescu. De un farmec aparte, stilistic şi ideatic, textul continuă să fascineze şi astăzi, prin ineditul întâlnirii dintre Maria Panait (Doruleţ) şi Alexandru Manea, cărora li se pare, în noaptea de trecere dintre ani, că “trăiesc un basm”.

Spaţiul scenic devine spaţiul unei imense sincerităţi, al unei complete dezgoliri faţă de sine şi faţă de ceilalţi. Această deschidere echivalează cu regăsirea autenticităţii, cu abandonarea a tot ceea ce este neesenţial pentru a trăi, din plin, chemarea dorului şi miracolul iubirii.

Un rol aparte în construcţia spectacolului îl au paradoxurile, utilizate frecvent în discursurile Mariei, ce stau mărturie asupra nevoii noastre de a integra diferite aspecte sufleteşti, aparent contradictorii, pentru a atinge împlinirea profundă. Antiteza identităţilor personajelor este revelată gradual, pentru ca, în final, să se topească complet în căldura binefăcătoare a iubirii. Iubirea, care este starea fundamentală a fiinţei şi începutul tuturor bucuriilor.

Dacă sunteţi de acord că “gluma e lucrul cel mai serios în viaţă”, dacă sunteţi curioşi să aflaţi cât de bine se potrivesc “o cutie cu surprize” şi “un bufet cu bunătăţi” şi, mai ales, dacă intuiţi că iarna este un anotimp al aşteptării şi al pregătirii interioare pentru întâmpinarea minunilor în vieţile noastre, atunci trebuie neapărat să vedeţi “Visul unei nopţi de iarnă” , la Teatrul Tony Bulandra.

Actrița Lavinia Pele a fost nominalizată pentru secțiunea Debut la Gala Premiilor UNITER 2017 pentru rolul Doruleţ din spectacolul Visul unei nopţi de iarnă, o producție a Teatrului Tony Bulandra Târgovişte, în regia lui Mc Ranin.

Şi dacă toate cele de mai sus nu vă vor fi convins, atunci secvenţa de replici de mai jos cu siguranţă o va face:

“ALEXANDRU:  Azi-noapte, o dată cu tine, a intrat în casa mea iubirea.

MARIA: Cu șonii în picioare?

ALEXANDRU: O așteptam! Te așteptam. Dincolo de fapte, dincolo de voință, peste logică și peste oameni. Te presimțeam. Bănuiam că într-o zi o să vii și te așteptam fără să-mi dau seama că te aștept…

MARIA: Și eu, care credeam că ți-am făcut o surpriză… Dacă aș fi știut că mă așteptai, aș fi venit mai demult…”

Distribuţia:
Alexandru Manea – Liviu Cheloiu
Doruleţ – Lavinia Pele
Manole – Corneliu Jipa
Gogu Panait – Petrică Nicolae (de la Teatrul ODEON, Bucureşti)
Natalia Panait – Delia Lazăr
Milică – Mircea Silaghi
Bebe Cristian – Radu Câmpean
Fanța – Maria Nicola
Elvira – Camelia Pintilie

Regia şi dcorurile: Mc Ranin
Costumele: Raluca Frăţiloiu
Asistent regie: Cătălina Baciu

☎️ Telefonul agenției de bilete a teatrului: 0245.210.046;
✆ WhatsApp: 0799.759.012;
💻 E-mail: rezervari@tonybulandra.ro
🎭 Agenția de bilete a teatrului: Bulevardul Regele Carol I nr. 43
🔓 Program de lucru: L – D: 09.oo -19.oo

Distribuie acest articol Oficial Media
Share