Vlad Oprea: „La Titu se pun panseluțe în plină pandemie de COVID-19”

Vlad Oprea, președintele PSD Titu și consilier local, a vorbit astăzi în confernința de presă online, despre problemele pe care le întâmpină cetățenii în această perioadă, în plină pandemie de COVID 19. 

„În primul rând punem panseluțe în oraș. Aceasta este prioritatea zile, în condițiile în care o salariată a fabricii de confecții a fost depistată pozitiv cu Covid-19.” spune Vlad Oprea.

Deși ieri, președintele organizației PSD Titu a discutat cu reprezentanții societății, fabrica nu s-a închis. Astăzi, Vlad Oprea o să poarte o nouă discuție cu prefectul pentru a  vedea care este cea mai bună măsură pentru locuitorii orașului – ”Sper că a terminat și prefectul cu iarba și răspunde cu soluții la această problemă.”

Printre panseluțe, se impun controale mult mai stricte la intrările în oraș

„Văd că cetățenii din Titu înțeleg importanța distanțării sociale și stau acasă, dar toată ziua, orașul este tranzitat de locuitori ai comunelor din zonă. Nu mi se pare normal să nu existe controale, cu scop preventiv. Cred că panseluțele mai puteau aștepta.Urgent este montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante pentru toate scările de bloc din Titu. Fac un apel de pe acum ca să înțelegeți că această măsură este în sprijinul dumneavoastră și trebuie respectate condiții de folosire pentru ca toți locatarii să poată să se apere împotriva virusului.” spune liderul PSD.

Vlad Oprea a constatat că sunt și voci critice cu privire la implicarea organizației în sprijinirea persoanelor care nu pot să iasă din casă, la cumpărături, în condiții de siguranță. Dacă compartimentul social al primăriei își lua rolul în serios, nu mai era nevoie de acțiunile PSD Titu, mai precizează acesta.

Vreau să clarific un lucru: Nu am oferit nimic din banii mei sau ai colegilor. Doar îi ajutăm la cumpărături, pe cei bătrâni sau bolnavi care nu trebuie expuși pericolului. Oamenii își plătesc singurii cumpărăturile. Facem un lucru normal în această perioadă. Ajutăm!

Vlad Oprea discută și despre situația UPU.

„Am propus dotarea UPU cu aparatura pentru lupta cu Covid-19. Acest lucru însă nu a fost dorit și de UPU. Ei vor doar dezinfectanți, mănuși, mașină de spălat, în ideea că pacienții vor fi duși la Târgoviște. Nu știm cum vor evolua lucrurile și cred, în continuare, că era mai bine sa fim pregătiți.”

Mai multe cadre medicale au solicitat sprijin pentru că vor să aibă o soluție pregătită pentru situația în care va fi nevoie să fie izolați de familii. Soluția poate fi Centrul Multifuncțional sau Baza Hagioaica.

”Voi discuta această prolemă la nivelul administrației locale. Trebuie să îi ajutăm pe medici, pentru că de ei depinde să ieșim cu bine din această criză. Dragii mei, respectați măsurile impuse de autorități, pentru că sănătatea este cea mai importantă. Dacă aveți nevoie de ajutor, numărul de telefon este același 0767800900.” a concluzionat Vlad Oprea.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share