Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

5 GREȘELI de evitat pe timp de vară atunci când îți alegi ținuta

Sezonul cald este unul plin de capcane în ceea ce privește alegerea corectă a outfiturilor. De la materiale nepotrivite până la croieli care nu se potrivesc contextului în care sunt folosite, erorile sunt numeroase și le poți observa des la femeile din jurul tău. Cu toate acestea, dacă urmezi anumite reguli de bază, vei putea crea ținute de succes, fără cusur. În continuare, vei afla câteva dintre recomandările specialiștilor privind vestimentația de vară. 

Descoperă 5 erori de vestimentație pe care să le eviți vara

  1. Haine nepotrivite pentru temperatura de afară

Date fiind condițiile extreme care pot apărea uneori în acest anotimp, este dificil să găsești articolele vestimentare adecvate. Chiar dacă tocmai ai cumpărat sacoul pe care ți-l doreai de multă vreme, este indicat să aștepți o perioadă mai răcoroasă pentru a-l purta. Hainele prea groase îți vor crea disconfort termic în timpul caniculei și, în același timp, vor atrage privirile dezaprobatoare ale celor din jur.  

  1. Articole inadecvate contextului

Chiar dacă este indicat să alegi haine potrivite cu temperatura, va trebui, în același timp, să te adaptezi situației pentru care îmbraci. Așadar, evită articolele transparente, prea scurte sau prea decoltate dacă te pregătești să mergi la birou. De exemplu, pantalonii scurți pot fi purtați la locul de muncă numai dacă au o lungime decentă și se încadrează în stilul office. Dacă nu vrei să suferi din cauza căldurii, optează pentru culori deschise și materiale ușoare, precum bumbacul sau inul, și alege croieli rafinate.

  1. Haine din materiale sintetice

Articolele vestimentare din țesături sintetice trebuie evitate în orice anotimp, iar vara, cu atât mai mult, din cauza temperaturilor ridicate. Acestea îți pot afecta sănătatea: pot declanșa reacții alergice sau pot contribui la dezvoltarea micozelor. Așadar, evită materialele precum acrilul, lycra, nailonul sau poliesterul. Același lucru este valabil pentru încălțăminte. De exemplu, orientează-te către pantofi pentru damă din piele și, astfel, vei evita apariția mirosurilor neplăcute și a afecțiunilor dermatologice. În plus, încearcă să renunți la articolele mulate și mergi pe variante vestimentare mai comode. 

  1. Culori necorespunzătoare

Pentru a combate canicula, este indicat să renunți la culori închise în sezonul cald și să alegi nuanțe deschise. Hainele negre, maro sau în tonuri întunecate vor atrage căldura, iar până la finalul zilei, îți vei pierde prospețimea. Articolele vestimentare albe, bej sau în alte nuanțe de același tip te vor sprijini în lupta cu temperaturile extreme.  

  1. Machiaj exagerat

Un aspect ce nu trebuie neglijat, complementar vestimentației, este machiajul. Specialiștii recomandă ca, pe timpul verii, să te concentrezi asupra curățării adecvate a tenului și să adopți o rutină simplă, cu cât mai puține produse cosmetice. Chiar dacă în mod normal ești tentată să folosești bază de machiaj, fond de ten, pudră și farduri, acestea favorizează apariția transpirației, blocarea porilor și dezvoltarea erupțiilor. Așadar, renunță la o parte dintre ele și păstrează-ți tenul curat, capabil să respire. 

În concluzie, prin adoptarea unor strategii simple, vei evita aceste greșeli de vestimentație și te vei putea bucura de zilele însorite, fără să-ți mai faci griji! 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">