Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Trebuie să lucrăm și luptăm împreună pentru un VIITOR COMUN”

În primul său discurs de la tribuna Adunării Generale a Națiunilor Unite în calitate de președinte al Statelor Unite, Joseph R. Biden  Jr. a apărat,  sfârșitul dezordonat al celor aproape două decenii de război în Afganistan, a afirmat sprijinul acordat de SUA pentru Națiunile Unite și a oferit un puternic mesaj în favoarea alianțelor și parteneriatelor SUA în frunte cu NATO și Uniunea Europeană.

”Puterea militară americană trebuie să fie instrumentul nostru de ultimă instanță, nu primul nostru”, a declarat președintele american Joe Biden liderilor mondiali la Adunarea Generală a ONU, adăugând în „astăzi, multe dintre cele mai mari preocupări ale noastre nu pot fi rezolvate sau chiar abordate prin forța armei.”

SUA se concentrează asupra viitorului și „în loc să continuăm să luptăm împotriva războaielor din trecut, să  ne fixăm ochii asupra dedicării resurselor noastre,  provocărilor care dețin cheile viitorului nostru colectiv”, a spus Biden la a 76-a adunare a lumii lideri din New York.

În aceste provocări, Biden a numărat pandemia COVID-19, criza climatică, „gestionând schimbările din dinamica puterii globale, modelând regulile lumii cu privire la probleme vitale precum comerțul, ciberneticul și tehnologiile emergente și confruntându-se cu amenințarea terorismului, așa cum este azi.”

Sprijinind multilateralismul, președintele SUA a spus:  „Este un adevăr fundamental al secolului 21, în fiecare dintre țările noastre și ca comunitate globală, că propriul nostru succes este legat și de alte succese. Pentru a livra pentru proprii noștri, trebuie să ne angajăm, de asemenea, profund cu restul lumii pentru a ne asigura că viitorul nostru trebuie să lucreze împreună cu alți parteneri, partenerii noștri către un viitor comun. Securitatea noastră, prosperitatea noastră și chiar libertățile noastre sunt interconectate, în opinia mea, nu este niciodată înainte ”.

 

“Cred că trebuie să lucrăm împreună ca niciodată”, a spus Biden.

El a subliniat că „Statele Unite vor continua să ne apere pe noi înșine, pe aliații noștri și interesul nostru împotriva atacurilor, inclusiv a amenințărilor teroriste, pe măsură ce ne pregătim să folosim forța, dacă este necesar, dar pentru a ne apăra interesul național vital al SUA, inclusiv împotriva continuării și iminenței amenințări.”

Biden a subliniat condițiile pentru viitoarele angajamente: „misiunea trebuie să fie clară și realizabilă, cu acordul informat al poporului american și, ori de câte ori este posibil, în parteneriat cu aliații noștri”.

El a mai spus că „ne rezervăm dreptul de a răspunde decisiv la atacurile cibernetice care ne amenință oamenii, aliații și interesul. Vom urmări noi reguli ale comerțului global și ale creșterii economice, pentru a ne strădui să egalizăm condițiile de concurență, astfel încât să nu fie înclinate artificial în favoarea unei țări în detrimentul altora. Și fiecare națiune are dreptul și oportunitatea de a concura corect. ”

În ceea ce privește Iranul, președintele SUA a declarat că țara sa „rămâne angajată să împiedice Iranul să câștige armă nucleară”, lucrând cu grupul de țări P5 + 1 (SUA Marea Britanie, Franța, Federația Rusă și China plus Germania) „pentru a angaja Iranul în mod diplomatic și a căuta pentru a reveni la JCPOA. Suntem pregătiți să revenim la respectarea deplină dacă Iranul face același lucru. ”

Dacă SUA iese din războiul din Afganistan, este prima dată în douăzeci de ani pentru președintele SUA să stea în fața Adunării Generale „cu Statele Unite care nu sunt în război”, a remarcat Biden.

„Am întors pagina”, a spus el. „Toate forțele, energia și angajamentul, voința și resursele de neegalat ale națiunii noastre sunt acum pe deplin și direct concentrate asupra a ceea ce ne așteptă. Nu ceea ce era în spate. ”

Președintele SUA a încheiat spunând „Știu acest lucru: pe măsură ce privim înainte, vom conduce. Vom conduce toate cele mai mari provocări ale timpului nostru – de la COVID la climă, pace și securitate, demnitatea umană și drepturile omului – dar nu vom merge singuri. Vom conduce împreună cu aliații și partenerii noștri și în cooperare cu toți cei care cred, în timp ce credem, că acest lucru este în puterea noastră, pentru a face față acestor provocări”

Din delegația SUA  au mai făcut parte: John Kerry, United States Special Presidential Envoy for Climate; Antony J. Blinken, Secretary of State of the United States of America; and Linda Thomas-Greenfield, Permanent Representative of the United States to the United Nations.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share