Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cristian Stan: Administrația locală este pregătită să intervină eficient în activitatea de deszăpezire

Edilul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarul Monica Ilie și city managerul Gabriel Boriga, au mers astăzi într-o vizită de lucru la Direcția de Salubritate, pentru o verificare a utilajelor, dar și a resursei umane care vor asigura deszăpezirea în lunile de iarnă. Astfel, administrația locală este pregătită ”să intervină imediat și cu mijloace suficiente”, pentru ca târgoviștenii să nu aibă probleme în trafic, în cazul în care vor exista precipitații abundente de lapoviță și ninsoare.

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

”Ne aflăm la Direcția de Salubritate din cadrul Primăriei municipiului Târgoviște pentru a face o trecere în revistă a capacității de intervenție a administrației publice locale pentru activitatea de deszăpezire.

La acest moment, din fericire, nu avem precipitații sub formă de ninsoare, însă în perioada următoare cu siguranță vom avea. Administrația locală este pregătită, avem stocuri suficiente de combustibil, de clorură de calciu, de sare, de nisip, de material antiderapant, dar și de personal, astfel încât să putem face față oricărei provocări în iarna care urmează.

De asemenea, Direcția de Salubritate este operator licențiat ANRSC pe ceea ce înseamnă activitatea de curățare și de îndepărtare a zăpezii, astfel încât nu avem și nu am avut niciodată problema de contractare a unui operator autorizat, activitatea fiind realizată prin mijloace proprii.

Avem 60 de utilaje, undeva la 250 de oameni de la Salubritate, Ecosal, Municipal Construct care vor interveni în situația în care va fi cazul. Avem, prin Serviciul Voluntar de Situații de Urgență din cadrul primăriei, posibilitatea de a capacita încă 50 de oameni pentru intervenție, plus utilajul de topit zăpada și intervenție în caz de situație de urgență care este în dotarea Serviciului Voluntar de Situații de Urgență al primăriei.

Așadar suntem pregătiți pentru ceea ce va urma, plus îi mai avem și pe cei care beneficiază de ajutor social și care în fiecare an au fost mobilizați pe activitatea de deszăpezire și nu numai. Suntem pregătiți să intervenim imediat și cu mijloace suficiente.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share