Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Certificatul verde național este ilegal în UE! România riscă amenzi de 1 milion de euro pe zi

Situația în care țările europene au impus utilizarea unui certificat verde obligatoriu pentru anumite activități ar putea fi ilegal în UE, motiv pentru care România și alte țări care au folosit aceasă practică riscă amenzi de un milion de euro pe zi, sancțiune stipulată de articolului 258 din Tratatul de Funcționare al Uniunii Europene.
Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, a transmis un avertisment României, despre care spune că ar putea primi amenzi de 1 milion de euro pe zi din cauza obligativității prezentării certificatului verde în diferite situații, lucru considerat ilegal conform regulamentului și Tratatului de funcționare al Uniunii Europene.
Totuși, este nevoie de o plângere din partea unui cetățean sau o sesizare din oficiu a CE pentru a impune acest lucru.
România riscă amenzi de la PE din cauza impunerii certificatului verde la nivel național

România ar putea primi amenzi de 1 milion de euro pe zi din cauza impunerii prezentării certificatului verde. Același lucru s-ar putea întâmpla și cu alte state membre ale UE care au condiționat unele activități sau accesul în anumite locuri prin dovada vaccinării anti-COVID.

„Din păcate foarte multe state membre au interpretat sau poate au înțeles intenționat greșit un paragraf din acest regulament care spune că statele membre pot folosi această platformă digitală în scopuri interne doar pentru o singură situație, situația în care trebuie să se evite faptul că un cetățean străin ar fi obligat să se vaccineze sau să se testeze pe teritoriul în care călătorește.

Mai mult decât atât, din punct de vedere al regulamentului și al Tratatului de funcționare al Uniunii Europene sunt ferm convins că la o singură plângere a unui singur cetățean sau la sesizarea din oficiu a Comisiei Europene fiecare stat membru care aplică certificatul verde ca să condiționeze accesul în facilități, unități private sau publice o să fie supuse procedurii de sancționare conform articolului 258 din Tratatul de Funcționare al Uniunii Europene. Asta ar însemna că de exemplu dacă se începe procedura de sancționare în cazul României, există posibilitatea unei amenzi și de un milion de euro pe zi”, a transmis Marius Tudor la Realitatea Plus.
România ar face uz în mod eronat de o prevedere

Consilierul în PE, Marius Tudor, a explicat pe larg ce prevede articolul din Regulamentul Uniunii Europene de care țara noastră „face uz în mod eronat pentru a impune obligativitatea prezentării certificatului COVID”, încălcând legea europeană.

„Regulamentul Uniunii Europene NU reglementează utilizarea internă a certificatului verde, însă articolul de care România face uz în mod eronat, cu intenție sau fără, probabil, pentru a impune obligativitatea prezentării unui certificat verde la intrarea în anumite facilități, încălcând regulamentul UE, este art. 49 care spune că “În cazul în care un stat membru a adoptat sau adoptă, în temeiul dreptului intern, un sistem de certificate privind  COVID-19 în scopuri interne, acesta ar trebui să garanteze pe perioada aplicării prezentului regulament că certificatele care alcătuiesc certificatul digital al UE privind COVID pot de asemenea să fie utilizate și sunt acceptate în scopuri interne, pentru a se evita situația în care persoanele care călătoresc în alt stat membru și utilizează un certificat digital al UE privind COVID sunt obligate să obțină și un certificat național privind COVID-19”.

Scopul utilizării interne este acela de a garanta că persoanele care se deplasează într-un alt stat membru nu trebuie să obțină, în plus, și un certificat național și că prin această platformă digitală, de exemplu, un cetățean belgian își poate folosi certificatul național și pe teritoriul României.”, a transmis Marius Tudor, consilier politic în Parlamentul European, contactat de Dcnews.
sursa: capital.ro
Citește și:

Sorin Cîmpeanu: Sunt localități unde nici nu s-a auzit de Covid, unde nu există nici internet și nici de vaccinare nu au prea auzit

Emilian Imbri are cel mai sinistru mesaj înainte de sărbătorile de iarnă pentru nevaccinaţi

Cristian Terheș a devenit liderul europenilor care luptă pentru libertate

Vom folosi teama, le vom scurta viața, vom crea medicamente care îi va îmbolnăvi – LEGĂMÂNTUL SECRET

Avocat Piperea: Vaccinarea și utilizarea certificatului „verde” ar trebui urgent oprite

Studiu revoluționar: Covid-19 poate da oamenilor celule care „produc anticorpi pentru tot restul vieții”

Imunitatea naturală după infecția COVID o ai pentru tot restul vieții. După vaccin nu se întâmplă acelaşi lucru

Plămânul trebuie tratat împreună cu intestinul gros. Cum păstrăm starea de echilibru în organism

Un medic cere ridicarea tuturor restrictiilor impuse abuziv de actuala putere politica, pe acest pseudo motiv medical si revenirea la normalitate

Stefan Oelrich unul din managerii Bayer a dat anunțul cutremurător! Au avut nevoie de această pandemie. pentru experimente

De te vaccinezi, o fetiță ”gratis” primești…numai în AUSTRIA

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share