Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Predare de ștafetă la ISU Hunedoara

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a desfășurat un moment festiv la care a participat și prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

Șase tineri viitori pompieri, care au fost admiși la Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu„ Boldești, au depus jurământul de credință și, totodată, 20 de cadre militare au trecut în rezervă, cu drept de pensie.

Timp de mai mulți ani, pompierii care “au predat ștafeta” tinerilor elevi au salvat vieți, au stins sute de incendii și au acționat, alături de colegii lor, la limitarea efectelor produse de inundații, fenomene meteo periculoase sau accidente, s-au pensionat. 

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență i-a felicitat pe tinerii elevi pompieri pentru depunerea jurământului de credință și le-a transmis că au șansa, ca după absolvirea școlii, să facă parte dintr-o echipă profesionistă care, cu atât mai mult în această dificilă perioadă cauzată de pandemie, s-a aflat la datorie zi și noapte și și-a îndeplinit cu profesionalism fiecare misiune.

La finalul ceremoniei, prefectul Vasilică Potecă și inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara colonelul Viorel Demean au înmânat pompierilor trecuți în rezervă plachete de merit.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share