Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

2021 va fi un an crucial pentru NATO

Secretarul  general al NATO Jens Stotlenberg,  a reiterat în intervenția sa pe care a avut-o  cu parlamentarii Uniunii Social Creștine Germane( CSU) și cu președintele acesteia , Alexander Dobrint , faptul că: ” anul 2021 va fi un an crucial pentru NATO „și a lăudat alianța, pentru sprijinul acordat  eforturilor civile de a face față pandemiei COVID 19.

 

Secretarul general a subliniat, de asemenea, că anul acesta va fi o oportunitate importantă de a revigora relațiile transatlantice și de a consolida în continuare legătura dintre Europa și America de Nord: „Deci, trebuie să stăm împreună, America de Nord și Europa, și mă bazez cu adevărat pe Germania, care va juca un rol cheie,  în aceste eforturi. ”

Dl Stoltenberg a precizat, de asemenea, că 2021 va fi un an de decizii și  pentru Afganistan. El a salutat  și discuțiile de pace în curs: „Există multe provocări și multe incertitudini, dar, desigur, discuțiile despre pace,  sunt singura cale către pace, singura cale către o soluție pașnică negociată. Susținem aceste eforturi”

Viitorul misiunii NATO în AFGANISTAN va fi discutat în cursul lunii februarie a.c.

Secretarul general a mai declarat că 2021 va fi un an important pentru controlul și neproliferarea armelor. El a  declarat că : „Trebuie să ne asigurăm că, la expirarea noului acord START luna viitoare, nu vom ajunge la o situație în care nu există un acord care să reglementeze numărul de focoase nucleare”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share