01/12/2020

PROmisiunea ieșirii din criză: venit minim și sprijin economic de criză

Președintele PRO Romania, Victor Ponta  a prezentat primele două măsuri din planul partidului  de care îl cordonează, pentru ieșirea din criză, în anul 2021, respectiv un venit minim pentru persoanele fizice și sprijin economic pentru companii.
“Ne-am propus să venim cu două masuri foarte clare, foarte simple, care să fie aplicate în 2021, care merg țintit către oamenii și firmele care au nevoie de sprijin. Cred că este important să le spunem oamenilor ce câștigă ei după 6 decembrie, ce câștigă politicienii știm. Aceste două măsuri vor fi condițiile PRO România pentru a vota în viitorul Parlament și un nou  guvern.  Din punctul de vedere al  PRO România, guvernul viitor trebuie să aplice aceste două măsuri. Trebuie să salveze oamenii, să arate solidaritate și responsabilitate socială și trebuie să facă ceva concret. Anul 2021 trebuie să fie anul în care ieșim din criza economică”, a  declarat Victor Ponta.
Ponta a spus  ca peste 5,8 milioane de oameni au nevoie de sprijin pentru a trece de criză, din care  un  milion sunt copii.Conform liderului PRO Romania, trebuie ajutati  și romanii care au plecat în străinătate și majoritatea IMM-urilor.
Prima măsură se numește “Venitul Minim de Criză “,  și se adresează oamenilor cu venituri mici și are ca scop asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru românii din țară sau străinătate. Conform PRO Romania, o persoană singură are nevoie de 2.000 de lei lunar pentru a trece de criză în anul 2021 si 1.500 de lei lunar pentru fiecare membru de familie, limita fiind de 4.500 lei pentru o familie. “Venitul Minim de Criză’‘ se va acorda prin plata de către stat a diferenței dintre veniturile realizate de o persoană și nivelul garantat menționat. Aceasta diferență se va plăti jumatate în bani și jumătate în tichete valorice pentru produse alimentare și sanitare de strictă necesitate.
“Nu este doar o măsură socială, este și una economică, pentru că această criza este una de consum. De produs se tot produce, dar nu are cine să cumpere. Oamenii nu au bani să cumpere sau se tem să-și cheltuie banii. În acest fel, trecem un sfert din populația României un an peste criză și ajutăm firmele românești să aibă consumatori. Este o măsură benefică de care pot beneficia multe familii de hunedoreni și în special, cei din zona Văii Jiului sau chiar din alte zone ale județului Hunedoara, unde perspectivele de dezvoltare economico socială sunt încă reduse

Ne-am gândit foate mult să găsim cele mai bune alternative pentru a  trece peste această perioadă de criză, cauzată acum și de această criză . Ne opunem acestei guvernări haotice și noi, cei din Pro România iată că, venim cu Promisiuni viabile, pentru că, trebuie să spunem lucrurilor de nume și să găsi cele mai bune soluții prin care, să salvăm economia românescă, să ne protejăm locurile de muncă și familiile noastre” a ținut să transmită și deputul Sorin Marica.

O altă măsură pe care doresc să o implementeze cei de la  PRO România este denumită generic “Sprijinul Economic de Criză” și se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat și capital romanesc.
Concret, măsura prevede o reducere a TVA de la 9% la 5% pentru produsele agro- alimentare și pentru serviciile din HORECA. Se propune anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozit pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor neutilizate din cauza restricțiilor și interdictiilor administrative.
În plus, se propune acoperirea a minim 50% pentru chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării din cauza restricțiilor.
“Nu este normal să lăsăm firmele mici să lupte în procese cu proprietari care le spun ”nu ne interesează că v-au închis, plătiți-ne chiria!”. Este o bătălie inegală și trebuie să intervenim să salvam aceste firme”, a explicat liderul  PRO Romania.
”Situația românilor este gravă… nu avem locuri de muncă, multe firme dau faliment, banul public se cheltuie iresponsabil, vedeți care este și situația din învățământ și din sănătate. Așa ceva,  nu se mai poate.!!!  Împreună cu colegii mei din Pro România am găsit soluții pentru ieșirea din această  criză. Propunerea noastra, ca partid  este ca oamenii și firmele să nu fie abandonate în 2021, să acționam de la 1 ianuarie să facem sisteme extrem de simple și ușor de pus  în practică. Și dacă facem asta, din 2021 putem să construim.  Pentru că avem nevoie să ne dezvoltăm economia și  să păstrăm locurile de muncă. “, a conchis deputatul Sorin Marica.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share