Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Alexandru Rafila: Vaccinarea nu oprește transmiterea virusului. Românii nu trebuie forțați să se vaccineze

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că vaccinarea trebuie să rămână voluntară, iar românii nu trebuie forțați prin tot felul de măsuri să se vaccineze. Rafila arată că vaccinul nu mai oprește răspândirea coronavirusului în prezent.

„Decizia informată este cea mai importantă, pentru că decizia bazată pe presiune sau pe crearea unui context în care oamenii sunt nevoiți cumva să se vaccineze nu este cea corectă. Vaccinarea este un act voluntar. De ce ne vaccinăm? Ca să oprim transmiterea unei boli. Ăsta e scopul vaccinării. Acum ce observăm? Că această vaccinare nu oprește transmiterea. Sigur, evoluție mai scurtă, cazuri mai ușoară, nu avem la fel de multe decese. Dar din punct de vedere al impactului psihologic și al interesului oamenilor, acest interes a scăzut pe măsură ce virusul s-a modificat și pe măsură ce datele inițiale legate de vaccin, care arătau că la 90% dintre persoanele vaccinate, prima variantă a virusului nu se transmite, am ajuns la 50%, ulterior la 30% și acum vedem că vaccinarea influențează extrem de puțin transmiterea bolii. Dar insist că vaccinarea este utilă mai ales la persoanele vulnerabile, care pot face forme grave”, a declarat Rafila, la TVR1.

Alexandru Rafila îl „înțeapă” pe Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, despre care afirmă că trebuia să ia unele măsuri mai devreme. Ministrul nu îi uită nici pe partenerii de la PNL și pe adversarii de la USR care au atacat Ministerul Sănătății pentru că nu ar fi luat suficiente măsuri restrictive.

„Am văzut o schimbare de abordare și la domnul doctor Gheorghiță, cu caravane prin țară, în locuri mai puțin accesibile, la persoane vulnerabile. E foarte bine că o face. Era bine dacă o făcea mai din vară, ca tragedia din valul 4 să nu existe. Eu personal sprijin în mod evident vaccinarea, dar cei care afirmă că Ministerul Sănătății nu ia măsuri pentru oprirea sau reducerea transmiterii sunt ipocriți, pentru că reducerea transmiterii în momentul de față se poate realiza prin măsurile de igienă personale. Degeaba o să discutăm în vârful valului Omicron de acoperirea vaccinală”, a mai declarat Rafila, scrie stiripesurse.ro

Citește și:

Alexandru Rafila: Cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă

Melissa Ciummei, investitor: Nu sunt certificate verzi, este vorba despre resetarea sistemului financiar


[wpedon id=”88835″]

Spania spune STOP certificatului verde. Cazurile de coronavirus au explodat după vaccinare

Tribunalul București a admis că vaccinurile anti-covid prezintă riscuri și nu opresc transmiterea virusului

OMS recomandă renunțarea la certificatul verde pentru că nu și-a dovedit eficiența

”Încă nu îmi vine să cred că am scăpat din văgăuna aia a morţii”, mărturii șocante ale unui pacient covid VIDEO

Războiul cu rușii – Manipularea pentru retragerea în umbră a criminalilor din pandemie

Distribuie acest articol Oficial Media
Share