Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ambasadorul Republicii Bulgaria, Radko Vlaykov alături de managerul Mc Ranin – Consolidarea relațiilor culturale româno-bulgare

Un moment cu o importanță deosebită a avut loc astăzi, la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte.

Excelența sa, Ambasadorul Republicii Bulgaria, Radko Vlaykov – Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar şi Mc Ranin, Managerul Teatrului Tony Bulandra – Târgovişte şi, totodată, Directorul General BABEL FAST, şi-au dat mâna spre consolidarea relațiilor culturale româno-bulgare.

Mihai Constantin Ranin se află în această perioadă în Bulgaria (Ruse), la Teatrul Sava Ognyanov, în calitate de scenograf, alături de regizorul Dumitru Acriș, pentru montarea spectacolului ”Dispariții” de Elise Wilk, care va avea Premiera pe 10 martie.

Piesa Dispariții a fost distinsă cu premiul polonez AURORA pentru dramaturgie contemporană est-europeană (2022), iar până în prezent a fost tradusă în maghiară, germană, engleză, franceză, polonă, finlandeză și bulgară.

Dispariții (2019) povestește istoria unei familii de sași transilvăneni, din 1945 până în zilele noastre. Povestea este structurată în trei părți, în jurul a trei perioade cruciale pentru istoria României: 1944-1945 (când a avut loc deportarea etnicilor germani în lagărele de muncă din Uniunea Sovietică), 1989-1990 (Revoluția, urmată de exodul în masă al minorității germane) și 2007 (anul aderării României la Uniunea Europeană).

Reamintim că la data de 3 martie 2023 Bulgaria a sărbătorit Ziua Naţională și împlinirea a 145 de ani de la eliberarea sa de sub dominaţia otomană.
 În acest context, cele două țări și-au reafirmat angajamentul de a consolida și dezvolta relațiile bilaterale, pentru a face față cu succes provocărilor actuale și viitoare.

Mc Ranin ne-a obișnuit cu montarea unor producții în foarte multe țări

Și am putea spune, cu mândrie, că este la fel de apreciat peste hotare. De curând a fost premiat și a purtat discuții în Algeria cu ministrul culturii, doamna Soraya Mouloudji, în cadrul Festivalului International de Teatru din Adrar.

Acum, Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Bulgaria, Radko Vlaykov, semnează în cartea de onoare a oaspeților de seamă ai Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Așteptam cu interes spectacolul ”Dispariții” de Elise Wilk, montat în Bulgaria cu amprenta scenografică a managerului Mihai Constantin Ranin.

Felicitări, domnule Mc Ranin, pentru acest “pod al prieteniei” culturale Târgoviște-Ruse, vă mulțumim că faceți din Târgoviște o emblemă a culturii în întreaga lume!

Citește și:

Mihai Constantin Ranin: Teatrul este un loc unde se creează atitudini și se schimbă mentalități

”Suntem mândri că l-am ales pe domnul Mc Ranin”, spune președintele juriului K-Theater Awards, Mr JeungWoo Son

Mc Ranin a fost premiat în Koreea. Managerul Teatrului Tony Bulandra a primit distincția în cadrul ”60th K-Theater Awards”

Mc Ranin și forța de a stabili definiții. Sonata Kreutzer

PARADA BABEL, Mc Ranin: S-a oprit până și ploaia, avem relații directe cu divinitatea!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share